Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με θρησκευτική ευλάβεια και υπό βροχή, αλλά και με τη συνοδεία θυελλωδών ανέμων, εορτάστηκαν χθες στη Λάρνακα τα Θεοφάνεια.Η ακολουθία για τη γιορτή των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου και στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου, του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη, του Δημάρχου Λάρνακας, βουλευτών, αστυνομικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν σχηματίστηκε η πομπή προς τη μεγάλη αποβάθρα, για τον καθαγιασμό των υδάτων και όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν με τα αυτοκίνητα τους στον χώρο όπου έγινε η τελετή.

Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης του Σταυρού, αφέθηκαν ελεύθερα τρία λευκά περιστέρια, ενώ ηχούσαν οι σειρήνες από μικρά πλοιάρια που ήταν στη θαλάσσια περιοχή. Συνολικά 11 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί βούτηξαν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα, για να ανασύρουν τον Σταυρό. Σημειώνεται ότι το παιδί και ένας από τους άνδρες ήρθαν στη Λάρνακα από την Πόλη Χρυσοχούς. Ο κολυμβητής που ανέσυρε τον σταυρό την πρώτη φορά  έλαβε από τον Μητροπολίτη Κιτίου, χρυσό σταυρό ενώ αυτοί που ανέσυραν τον σταυρό τη δεύτερη και την τρίτη φορά, έλαβαν από ένα ασημένιο σταυρό.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 56 χρόνο από τη Λάρνακα, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρνακα.Ο 56χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο του στη Λεωφόρο Φανερωμένης κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε διαχωριστική νησίδα διάβασης πεζών. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί πάνω στη διάβαση και να βρει ο οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο οδηγός δεν έφερε ζώνη ασφαλείας.

 

Και τέλος αναμένεται σήμερα να υλοποιηθεί η συμφωνία  για το θέμα της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων και να πληρωθούν οι οδηγοί της εταιρείας. Μάλιστα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, σε δηλώσεις του ύστερα από τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι  ευελπιστεί ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και θα βρεθεί μια μόνιμη λύση σ’ αυτά τα θέματα που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι ουδεμία σχέση δεν έχουν με τις όποιες διαφορές έχει η εταιρεία με το Υπουργείο.

Send this to a friend