Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δύσκολοι καιροί για τους Σκαλιώτες
Δύσκολοι καιροί για τους Σκαλιώτες

Δύσκολοι καιροί για τους Σκαλιώτες

Δύσκολες μέρες βιώνουν οι δύο ομάδες που εκ καταβολής είναι από τη Λάρνακα, η ΑΕΚ και η Αλκή. Τόσο οι κιτρινοπράσινοι, όσο και οι κυανέρυθροι ακολουθούν φέτος βίους παράλληλους, αφού οι πορείες που έχουν στα πρωταθλήματα της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας αντίστοιχα είναι κατώτερες των προσδοκιών.

Η ΑΕΚ της τελευταίας πενταετίας, η οποία έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, αναδείχθηκε τέσσερις φορές δευτεραθλήτρια, κέρδισε κύπελλο κι έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, φαίνεται πως έχει κάνει τον κύκλο της. Το ερχόμενο καλοκαίρι οι ιθύνοντές της θα κληθούν να πάρουν «γενναίες» αποφάσεις, αφού παίκτες – κλειδιά τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονται πια σε προχωρημένη ηλικία και δείχνουν πως ότι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Η ΑΕΚ χρειάζεται ανανέωση για να μπορέσει να φθάσει τα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων. Οι ανταγωνιστές της δυνάμωσαν. Το ζήτημα είναι εάν οι υπεύθυνοι της ομάδας θα καταφέρουν να φέρουν ξανά στη Λάρνακα παίκτες μεγάλης αξίας, όπως ήταν οι Χουάν Τομάς, Χόρχε Λαρένα, Νταβίντ Καταλά, Άντερ Μουρίγιο, Ακοράν Ρέγιες και Φλοριάν Τολμές, ποδοσφαιριστές που ανέβασαν επίπεδο την ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια και πρόσφεραν τα μέγιστα. Θα μπορέσει ο Άρναλ Κόντε να «ψωνίσει» από την ισπανική (και όχι μόνο) αγορά παίκτες τέτοιας εμβέλειας; Ιδού το ερώτημα.

Στην Αλκή το θέμα δεν είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά και διοικητικό. Κι ενώ στην ΑΕΚ δεν διαφαίνεται θέμα διάδοχης κατάστασης σε διοικητικό επίπεδο, στην Αλκή τίθεται το ερώτημα τι θα πράξει με το τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Άντης Λόππας.

Ο Πρόεδρος της «αθάνατης» έχει προσφέρει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια στην ομάδα που αγαπά, αλλά θυμίζουμε ότι λίγο πριν την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί. Το ζήτημα στην Αλκή είναι ποιος θ’ αναλάβει τα ηνία του σωματείου σε περίπτωση που ο Λόππας αυτή τη φορά είναι αμετάκλητος στην απόφασή του για παραίτηση.

Ως γνωστό, η Αλκή είναι ένα σωματείο που δεν διαθέτει τους πολύ δυνατούς οικονομικά παράγοντες. Και φυσικά, η ομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στη Β΄ κατηγορία και ως εκ τούτου το χρήμα που θα εισπράξει από τα τηλεοπτικά της δικαιώματα (η μόνη σοβαρή πηγή εσόδων) δεν αναμένεται να επιλύσει τα προβλήματά της. Ο Λόππας από μόνος του δεν μπορεί πια να σηκώσει όλο το φορτίο.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend