Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με μπόλικη καθυστέρηση, λειτουργεί το 2020 το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων
Με μπόλικη καθυστέρηση, λειτουργεί το 2020 το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων

Με μπόλικη καθυστέρηση, λειτουργεί το 2020 το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων

Με αρκετούς μήνες καθυστέρηση, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020 το Συνεδριακό Κέντρο των Λευκάρων, συνολικής δυναμικότητας περίπου 400 συνέδρων. Παρά την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην υλοποίηση αυτού του έργου, στο Δήμο Πάνω Λευκάρων εκτιμούν ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο το κτήριο θα έχει παραδοθεί εξ’ ολοκλήρου.

Ήδη, οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. «Φιλοδοξία μας είναι με την λειτουργία αυτού του συνεδριακού κέντρου να ενισχύσουμε την τουριστική επισκεψιμότητα στο ορεινό τουριστικό μας θέρετρο, διότι το κέντρο αυτό, εκτός των άλλων, θα φιλοξενεί και διεθνή συνέδρια», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Π. Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Περίπου την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή αρχές ερχόμενου Μαρτίου, υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στα Λεύκαρα, ένα έργο το οποίο αναμένουν πώς και πώς οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων, αφού θα εξυπηρετεί ολόκληρη την ορεινή Λάρνακας. Μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στην πόλη της Λάρνακας για να τύχουν εξυπηρέτησης από το ΚΕΠ.

Όπως ανέφερε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, ήδη εδώ και μερικούς μήνες το κτήριο έχει παραδοθεί στο αρμόδιο υπουργείο και λειτουργεί ως ταχυδρομείο. «Από τον Μάρτιο θα έχει διπλό ρόλο με τη λειτουργία και του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτης, βοηθώντας αφάνταστα τους κατοίκους των γύρω ορεινών κοινοτήτων», πρόσθεσε ο κ.Σοφοκλέους.

Ο Δήμαρχος Π. Λευκάρων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εντός του 2020 θα προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις και στο θέμα επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου «Αγορά» από επενδυτή, ένα έργο που επίσης χρειάζονται απαραίτητα τα Λεύκαρα για να αυξήσουν κατά πολύ την τουριστική τους επισκεψιμότητα.

Γιατροί του ΓΕΣΥ

————————-

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχόλησε τον Δήμο Λευκάρων τον χρόνο που μας πέρασε ήταν η στελέχωση του Αγροτικού Κέντρου Λευκάρων, ειδικά μετά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Σ. Σοφοκλέους εξέφρασε την ικανοποίησή του που πλέον το υπό αναφορά κέντρο στελεχώνεται και από δεύτερο γιατρό του ΓΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί κανονικά και το φαρμακείο του κέντρου. Έτσι, φαίνεται να ομαλοποιείται η κατάσταση στο ιατρικό κέντρο, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους ολόκληρης της ορεινής Λάρνακας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend