Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εργοστασιακές φωτοβολίδες και κροτίδες εντοπίστηκαν, στην κατοχή πέντε νεαρών από Ελλάδα και Κύπρο, στη περιοχή της Πύλας. Mέλη του ΟΠΕ (Ειδικά Καθήκοντα Πύλας), που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο με τους πέντε νεαρούς ηλικίας 16, 17, 19 και  20χρονών και κατά τη διάρκεια έρευνας στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν μία τσάντα που περιείχε 16 εργοστασιακές φωτοβολίδες, ενώ σε άλλη τσάντα υπήρχε ένα κουτί που περιείχε μεγάλο αριθμό από εργοστασιακές κροτίδες.

Οι πέντε νεαροί ανέφεραν ότι οι κροτίδες και οι φωτοβολίδες ήταν δικές τους. Κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών και αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

 

Βελτιώνεται οπτικά και λειτουργικά μέρος της παλιάς τουρκοκυπριακής συνοικίας της Λάρνακας που εφάπτεται του παραλιακού δρόμου Πιαλέ Πασά, με τις αισθητικές αναβαθμίσεις που προγραμματίζονται στην γειτονιά των καλλιτεχνών, οι οποίες ετοιμάζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2020.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και του δήμου της πόλης, που θεωρούν την συγκεκριμένη περιοχή «ακατέργαστο διαμάντι», με μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάδειξης, καθότι είναι από τις ελάχιστες περιοχές εντός της πόλης που παραμένει εντελώς αυθεντική. Παρόλα αυτά, η ΕΤΑΠ και ο Δήμος Λάρνακας κρίνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση η εικόνα της περιοχής με πολύ ήπιες παρεμβάσεις. Για τον λόγο αυτό, προγραμματίζεται η προσθήκη αστικού εξοπλισμού. Τα πιο πάνω έργα χρηματοδοτούνται από το σχέδιο δράσης της ΕΤΑΠ Λάρνακας. Σήμερα, στη συνοικία των καλλιτεχνών δραστηριοποιούνται εννέα συνολικά εικαστικοί (κεραμίστες, γλύπτες, ζωγράφοι), αριθμός που έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε Παρασκευή, ολόχρονα, πραγματοποιείται δίωρη περιήγηση ντόπιων και ξένων επισκεπτών στην γειτονιά των καλλιτεχνών με αδειούχο ξεναγό. Επίσης μελλοντικά, η γειτονιά των καλλιτεχνών και οι παραπλήσιοι δρόμοι αναμένεται να αναβαθμιστούν περαιτέρω στα πλαίσια των νέων έργων προς ωρίμανση που προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας, τα οποία θα υλοποιηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία της νέας προγραμματικής περιόδου.

 

 

Send this to a friend