Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απολογισμός Λούη Περεντού για το 2019
Απολογισμός Λούη Περεντού για το 2019

Απολογισμός Λούη Περεντού για το 2019

ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019

• Πήγα για πρώτη φορά στην Αίγυπτο και η επίσκεψή μου στο σπίτι του Κ.Καβάφη με συγκλόνισε.
• Εφαρμόστηκε το ΓΕΣΥ με πολλά προβλήματα κι ερασιτεχνισμούς. Δεν ξέρω πού θα οδηγηθεί. Ούτε οι ίδιοι οι λειτουργοί του ξέρουν!.
• Είδα πολλές ενδιαφέρουσες εκδόσεις, εκθέσεις, και άλλα σχετικά, που με κάνει αισιόδοξο ότι η νέα γενιά φέρνει τις πολυπόθητες νέες προσεγγίσεις-προτάσεις.
• Ναι, στη Λάρνακα γίνονται έργα και νέες προτάσεις και χαίρομαι.
• Έχασα πολλούς αγαπημένους συγγενείς και φίλους. Το γαμπρό μου Μιχάλη Θεμιστοκλέους, την Γιωργούλλα Χρ.Περεντού, τον Αλέξη Γαλανό, την Ανίκα Σεχριάν, τον Στέφανο Ζυμπουλάκη, την Χρυστάλλα Κουμούσιη, τη Μάρω Θεοδοσιάδου , τον Ronald και άλλους. Μεγαλώνοντας διαπιστώνεις ότι δεν έχει τελειωμό η φυγή.
• Μου πήραν μερικές συνεντεύξεις, κυρίως για τις φωτογραφίες που βγάζω και κατάλαβα ότι για τον κόσμο η εικόνα εξακολουθεί να είναι πολύ πιο σημαντική και προσβάσιμη από το γραπτό λόγο.
• Το καλοκαίρι στη Χαλκιδική με τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις καταστροφές, έζησα για τέσσερεις μέρες χωρίς νερό και ρεύμα και κατάλαβα την αξία τους. Τραυμάτισα το γόνατό μου και, χωρίς να το καταλάβω, επηρεάστηκε ο μηνίσκος. Αποτέλεσμα είναι ότι από τότε μείωσα τις εξορμήσεις μου για φωτογράφιση.
• Συνεχίστησαν οι επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας, στενεύει ο χώρος που η δική μας πολιτική μπορεί ν’αντιδράσει ( ασχέτως του τί δηλώνουν οι δικοί μας), υπάρχει μια απροσδιόριστη φοβία ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Που σημαίνει ότι…

Η χρονιά του 2019 δεν ήταν και η καλύτερη. Ναι, συνεχίζεται ο Κύκλος, τα καλά και τα κακά ανακυκλώνονται, επανέρχονται οι ελπίδες και κάπου κρυφομουρμουρίζουν και πάει λέγοντας.
Εμείς εδώ. Στην αγαπημένη μας Πατρίδα, να βλέπουμε το Βορρά και να ελπίζουμε, να ακούμε τα κύματα της Αμμοχώστου και να γεμίζει η καρδιά χαρούμενες στιγμές. Να ανεχόμαστε τις ηλιθιότητες των βαπτισμένων «πολιτικών» να εκφωνούν προκαθορισμένες αποτυχίες.
Ελπίδα μας η νέα γενιά, με τις δυνατότητες που έχουν να φέρουν τη νέα πνοή. Να κρατήσουν το όνειρο ζωντανό και να αγαπήσουν έως θανάτου αυτή την αλύτρωτη Πατρίδα.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Send this to a friend