Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποζημιώσεις express σε πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο στη Ξυλοφάγου (ΒΙΝΤΕΟ)
Αποζημιώσεις express σε πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο στη Ξυλοφάγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποζημιώσεις express σε πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο στη Ξυλοφάγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ταχύτατους ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης για αποκατάσταση των ζημιών στις κατοικίες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την κοινότητα Ξυλοφάγου, ανήμερα παραμονής Χριστουγέννων. Τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας ολοκλήρωσαν ήδη την καταγραφή των ζημιών και στο γραφείο του Κοινοτάρχη βρίσκεται το σχετικό έντυπο εξουσιοδότησης για πληρωμή προκαταβολών στους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες. Ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Γεώργιος Τάσου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση ότι οι μηχανικοί της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας ολοκλήρωσαν μόλις σήμερα το πρωί την επαναξιολόγηση των υποστατικών.

“‘Εχουν επιστρέψει στο γραφείο του Επάρχου οι εκτιμητές και όσοι από τους πληγέντες προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά θα πάρουν αποζημιώσεις από σήμερα. Ανάλογα της εκτίμησης και όσοι προσκομίσουν το έντυπο της εξουσιοδότησης και IBAN από Τράπεζα, θα τους καταβληθούν από σήμερα κάποια λεφτά για να αρχίσουν οι επιδιορθώσεις.”

Ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου εξήγησε ότι η υπηρεσία διαθέτει on call συνεργείο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, το οποίο μετέβη στην περιοχή από την πρώτη στιγμή και προέβη σε αρχικές εκτιμήσεις για το ύψος των ζημιών.

“Θα προχωρήσουμε σε έκθεση στο Υπουργείο για το τι θα πρέπει να καταβληθεί και σε ποιούς για όποια αποζημίωση κριθεί ότι δικαιολογείται, Οι οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών είναι να δοθεί κάποιο ποσό σε κάποιους από τους πληγέντες, από σήμερα.”

Δείτε το βίντεο του Alpha εδώ

Πηγή : Alpha

Send this to a friend