Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρουσία του ΠτΔ και του Αρχιεπισκόπου παίρνει σάρκα και οστά το Metropolis Mall
Παρουσία του ΠτΔ και του Αρχιεπισκόπου παίρνει σάρκα και οστά το Metropolis Mall

Παρουσία του ΠτΔ και του Αρχιεπισκόπου παίρνει σάρκα και οστά το Metropolis Mall

Σημαδιακή ημερομηνία θα είναι η 16η Δεκεμβρίου 2019 για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα.

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του Metropolis Mall, το οποίο ανεγείρεται πίσω από τον ΚΕΝ Λάρνακας, απέναντι από το νέο ΓΣΖ, επί της λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη.

Στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του πρώτου Mall που κτίζεται στην επαρχία Λάρνακας παρών θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου ουσιαστικά παίρνει σάρκα και οστά το έργο για δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, το οποίο αναμένεται ν’ αυξήσει την εμπορική κίνηση της Λάρνακας και παράλληλα να επιφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, αφού με τη λειτουργία του Mall εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν πέραν των χιλίων νέων θέσεων εργασίας. Το έργο ανήκει στην εταιρεία Acsion Ltd, ιδιοκτησία Ελλαδίτη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νότιο Αφρική.

Σύμφωνα, δε, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, στόχος είναι όπως το Metropolis Mall ν’ ανοίξει τις πύλες του για το κοινό τον Οκτώβριο του 2020.

Όπως πληροφορούμαστε, τα κατασκευαστικά έργα, που ανέλαβε η εργοληπτική εταιρεία «Αδελφοί Ιακώβου», συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και πλέον βρίσκονται στο στάδιο του κυρίως κτηρίου που θα στεγάσει ολόκληρο το εμπορικό κέντρο. Μάλιστα, κάποιες σημαντικές συμφωνίες μ’ εταιρείες και αλυσίδες καταστημάτων του εξωτερικού και της Κύπρου έχουν ήδη «κλειδώσει» για λειτουργία των καταστημάτων τους στο Mall. Το μεγάλο αυτό εμπορικό κέντρο θα περιλαμβάνει 100-130 καταστήματα λιανικής πώλησης, υπεραγορά, κινηματογράφο, καφετέριες κι εστιατόρια, τα οποία όλα θα βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου. Τ’ όλο έργο θα διαθέτει, επίσης, περίπου 1.500 χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στον υπόγειο και ισόγειο χώρο του κτηρίου. Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην επαρχία Λάρνακας που θα σχετίζεται με το εμπόριο. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης (εκτός του κέντρου της πόλης και πλησίον του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγ. Νάπας), εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend