Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  – Tips επιτυχίας από τον Σύμβουλο Ε. Π. Παναγιώτη Σεργίου
ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  – Tips επιτυχίας  από τον Σύμβουλο Ε. Π. Παναγιώτη Σεργίου

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  – Tips επιτυχίας από τον Σύμβουλο Ε. Π. Παναγιώτη Σεργίου

Φτάνοντας οι μαθητές μας στη τελευταία τάξη του σχολείου τους, είτε αυτό είναι Λύκειο είτε Τεχνική Σχολή, καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Είναι σύνηθες φαινόμενο η απόφαση να λαμβάνεται με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας βασιζόμενη κυρίως σε εξωακαδημαϊκούς λόγους.

Πλειστάκις λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας παρασυρόμενοι από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, από ενημερώσεις που είχαμε από αναρμόδια άτόμα (τις πλείστες φορές καλοπροαίρετα) και δυστυχώς ακολουθώντας τις μόδες της εποχής.
Ο μαθητής που επιθυμεί να σπουδάσει σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσα από τις Παγκύπριες εξετάσεις, θα πρέπει άμεσα να βρει εναλλακτικό πλάνο.

Ο κάθε μαθητής έχει την ανάγκη να δημιουργήσει φάσμα επιπλέον επιλογών για να αποβάλει το άγχος της μοναδικής επιλογής. Αποβάλλοντας το άγχος της μοναδικής επιλογής ο μαθητής λειτουργεί απολεσματικότερα και τις πλείστες φορές με καλύτερα αποτελέσματα.

Πως μπορεί να βοηθήσει ο καταρτισμένος Σύμβουλος Σπουδών:
Ο Σύμβουλος Σπουδών οφείλει να γνωρίζει λεπτομερώς για τα δεδομένα που ισχύουν στα Πανεπιστημιάκα ιδρύματα της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού.

Πρέπει να γνωρίζει και να ενημερώσει σωστά
1) για τα κριτήρια εισδοχής,
2) για την προοπτική που έχει το προγραμμα σπουδών
3) για το κόστος που θα επωμιστεί για την ολοκήρωση των σπουδών του (δίδακτρα – διαμονή – προσωπικά έξοδα).

Λαμβάνοντας υπόψην ο ενδιαφερόμενος τα πιο πάνω, θα πρέπει να αποφασίσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό πλάνο που ταιριάζει στα δεδομένα του, και να είναι διαθετιμένος σε περίπρωση ‘αποτυχίας’ να το εφαρμόσει.

*Για λεπτομερή αναλυση του εναλλακτικού πλάνου επικοινωνήστε με τους καταρτισμένους Εκπαιδευτικους Συμβούλους και Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Alpha Academic Consultants.

Send this to a friend