Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τα Χριστούγεννα του 2020 θα είναι διαφορετικά για την εμπορική κίνηση της Λάρνακας, αφού εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει ανοίξει τις πύλες του το Metropolis Mall, στη Λάρνακα. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι πως οι κατασκευαστικές εργασίες, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και πλέον βρίσκονται στο στάδιο της ανέγερσης του κυρίως κτηρίου που θα στεγάσει το μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με νεώτερες πληροφορίες, η νοτιοαφρικάνικη εταιρεία, στην οποία ανήκει η τεράστια αυτή επένδυση, έχει θέσει ως στόχο το Mall να λειτουργήσει το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου, δηλαδή τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Ήδη έχουν «κλειδώσει» σημαντικές συμφωνίες μ’ εταιρείες, κυπριακές και ξένες, για φιλοξενία των καταστημάτων τους. Το κόστος της επένδυσης, η οποία ανεγείρεται σε γη που αγοράστηκε από την ιερά Μητρόπολη Κιτίου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία του Mall, θα δημιουργηθούν πέραν των χιλίων μόνιμων θέσεων εργασίας.

 

Και παραμένουμε στη Λάρνακα όπου εκτιμούν στο Δήμο της πόλης ότι είναι θέμα ημερών η αναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου του 2013, το οποίο είχε ακυρωθεί τον περασμένο Μάιο έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Ο Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Καρακατσάνης μας δήλωσε ότι πολύ σύντομα αναμένεται η επαναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου 2013 με τις ίδιες ακριβώς πρόνοιες που ίσχυαν πριν από την ακύρωσή του, αφού ήδη έχει παρουσιαστεί ενώπιον του Πολεοδομικού Συμβουλίου και της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Όπως εξήγησε ο κ. Καρακατσάνης, από την πρώτη μέρα επαναδημοσίευσης του σχεδίου από το υπουργείο Εσωτερικών, το αρμόδιο τμήμα του δήμου θα μπορεί να εκδίδει πολεοδομικές άδειες για ανέγερση πολυκατοικιών και άλλων κτηρίων, παρόλο που θα δοθεί εκ νέου το χρονικό περιθώριο για υποβολή ενστάσεων. Θυμίζουμε, ότι από τον περασμένο Μάιο, οπόταν είχε ακυρωθεί το Τοπικό Σχέδιο του 2006, ο δήμος εξέταζε τις αιτήσεις για έκδοση πολεοδομικών αδειών, ωστόσο δεν μπορούσε να τις εκδώσει. Με την αναδημοσίευση του σχεδίου, που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το αργότερο αρχές του 2020, θα επαναρχίσει κανονικά η έκδοση πολεοδομικών αδειών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να προχωρήσουν σημαντικές αναπτύξεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας που προγραμματίζονται σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης.

 

Όσον αφορά το πεντάστερο ξενοδοχείο που προγραμματίζεται στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων από Ρώσο επιχειρηματία, ο Ανδρέας Καρακατσάνης είπε ότι το συγκεκριμένο project αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω, καθότι, όπως εξήγησε, δεν είναι έτοιμη ακόμα η περιβαλλοντική γνωμάτευση για τα δύο κτήρια (το ένα κτήριο θα είναι το ξενοδοχείο και το άλλο τα πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία) που προγραμματίζει ν’ ανεγείρει ο επενδυτής στην πλατεία Κίμωνος.

 

 

Send this to a friend