Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και πάλι στην Κύπρο!
Η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και πάλι στην Κύπρο!

Η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και πάλι στην Κύπρο!

Η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και πάλι στην Κύπρο! – Πραγματοποιείται από την Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στη Λάρνακα

Μετά από την έντονη επιθυμία τόσο του Αρχιερατικού όσο και του Ιερού κλήρου της Κύπρου, η έκθεση Εκκλησιαστικής τέχνης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ επιστρέφει και πάλι στην Κύπρο και πραγματοποιείται από την Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στη Λάρνακα, με την συμμετοχή Ιερών Μητροπόλεων και αξιόλογων εργαστηρίων από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στην 25η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ιερωμένοι όλων των βαθμίδων της Εκκλησίας, Μοναχοί και Μοναχές από όλη την Κύπρο, επαγγελματίες των εκκλησιαστικών ειδών και πιστοί δωρητές εκκλησιαστικών συμβουλίων θα έχουν την ευκαιρία να βρούν και να θαυμάσουν:

Ιερά σκεύη Θείας Λειτουργίας
Xειροποίητα σκαλιστά ή με σμάλτο.

Αξιόλογες σειρές εκκλησιαστικών κοσμημάτων
Σχεδιασμένες από τεχνίτες που γνωρίζουν την παράδοση.

Ιερατικά άμφια, υφάσματα και χρυσοκεντήματα
Ραμμένα από ιεροράπτες που γνωρίζουν και καλύπτουν τις ιδιαίτερες προσωπικές καθώς και τις ανάγκες του Ιερού Ναού.

Λειτουργικός εξοπλισμός και ειδικές κατασκευές
Για την ευταξία των Ιερών Ναών και Μονών. Ξυλόγλυπτα τέμπλα και έπιπλα, μπρούτζινα αντικέιμενα, πολύελαιοι, μανουάλια, καντήλια, εκκλησιαστικά χαλιά, διάδρομοι, μαρμάρινες κατασκευές, μαρμαρογλυπτική κ.α.

Μια μεγάλη συλλογή σε εικόνες
Ξυλόγλυπτες, ασημένιες, ασημόχρυσες, επιχρυσομένες, αγιογραφημένες ή υψηλότατης μεταξοτυπίας.

Αναλώσιμα
Απίστευτη ποικιλία σε θυμίαμα, καρβουνάκια, καντηλόκουπες, κεριά κ.α.

Εκδόσεις, βιβλία και cd βυζαντινής μουσικής

Και Ταυτόχρονα:
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και τα μέλη του, παρουσιάζουν μοναδικά έργα βυζαντινής αγιογραφίας και τοιχογραφίας.

Η 25η Έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ έχει αφιερωθεί στον Άγιον Λάζαρο Α΄ Επίσκοπο Κιτίου και αποτελεί ένα γεγονός μοναδικό για τα εκκλησιαστικά δρώμενα της Κύπρου, πλαισιώμένο από καθημερινές παράλληλες εκδηλώσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσελκύοντας το πολύπλευρο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ θα λειτουργήσει στο πιο κομβικό σημείο της Κύπρου, στο νεόκτιστο χώρο ROVINETA BUILDING στη Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου Λάρνακας (δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας) από 09:30 έως 13:30 και 15:30 έως 19:30.
Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεσθούν από τον Υπουργό των Εξωτερικών Κο Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ η τελετή του Αγιασμού θα τελεσθεί από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία διοργάνωσης στο τηλ.: (+30) 2109576100 και στο www.orthodoxia-expo.gr

Send this to a friend