Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ράμπες για ΑμεΑ στην ακτή Μακένζι
Ράμπες για ΑμεΑ στην ακτή Μακένζι

Ράμπες για ΑμεΑ στην ακτή Μακένζι

Εκσυγχρονίζεται η ακτή Μακένζι, στη Λάρνακα, η οποία είναι πλέον προσβάσιμη και για ΑμεΑ. Την περασμένη Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, έγινε η παράδοση χρηματικού ποσού από τον Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών Λάρνακας ως συνεισφορά για την κατασκευή της πλαστικής ράμπας που θα χρησιμοποιείται για πρόσβαση ΑμεΑ στην παραλία Μακένζι. Το ποσό που παραδόθηκε ανέρχεται στις δύο χιλιάδες ευρώ κι εκ μέρους του ομίλου το παράδωσε ο πρόεδρος των χειμερινών κολυμβητών Σάββας Πιερίδης.

Η πλαστική ράμπα έχει ήδη τοποθετηθεί στην άμμο, σε σημείο στην αρχή της ακτής από την πλευρά της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου. Ωστόσο, κατά τη χειμερινή περίοδο θα αποθηκευτεί και θα επανατοποθετηθεί στην ακτή (στο ίδιο σημείο) με την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου. Αυτή είναι η δεύτερη ράμπα για ΑμεΑ που θα βρίσκεται στην παραλία Μακένζι. Η πρώτη είναι ξύλινη και βρίσκεται κοντά στον πύργο των ναυαγοσωστών.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας αφού ευχαρίστησε τον κ.Πιερίδη, ανάφερε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντική βοήθεια προς το έργο που επιτελεί ο δήμος κι ενισχύουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για να καταστεί η προσβασιμότητα κάθε άτομου στις υποδομές, στις υπηρεσίες και στα αγαθά με ασφάλεια και άνεση.

Σημειώνεται, ότι η πλαστική ράμπα έχει χρηματοδοτηθεί και από την Λέσχη Lions Λάρνακας. Παρόμοιες ράμπες ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει να εγκαταστήσει στο μέλλον και στις παραλίες Φοινικούδων και Καστέλας. «Περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει η συγκεκριμένα ράμπα στο Μακένζι, τι ανταπόκριση θα έχει και μετέπειτα προγραμματίζουμε παρόμοιες ράμπες και στις υπόλοιπες παραλίες εντός της πόλης», δήλωσε ο Α. Βύρας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend