Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ «Βούλιαξε» η Βενετία στη χειρότερη πλημμύρα της τελευταίας 50ετίας
«Βούλιαξε» η Βενετία στη χειρότερη πλημμύρα της τελευταίας 50ετίας

«Βούλιαξε» η Βενετία στη χειρότερη πλημμύρα της τελευταίας 50ετίας

Ρεκόρ σημείωσε η στάθμη του νερού στη Βενετία μετά τις εκτεταμένες βροχές και πλημμύρες των προηγούμενων ημερών. Το νερό ανέβηκε κατά 187 εκατοστά αργά το βράδυ της Τρίτης, κάτι που σημαίνει πως πλημμύρισε το 85% της πόλης.

Η τελευταία φορά που είχε σημειωθεί μεγαλύτερα πλημμυρίδα στην πόλη ήταν το 1966, όταν είχε φτάσει η στάθμη τα 194 εκατοστά.

Ο διοικητής της Περιφέρειας της Βενετίας, Λούκα Ζάγια, έκανε γνωστό, σύμφωνα με το AFP, πως ένα άτομο έχασε τη ζωή του, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τα αίτια.

Ήδη την Τρίτη, μεγάλο μέρος της πόλης βρισκόταν κάτω από το νερό ενώ πλημμύρισε και την ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου προκαλώντας ανησυχία για ζημιές στα ψηφιδωτά και άλλα έργα τέχνης.

Η Βενετία «βούλιαξε» από τις βροχές

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων της περιοχής ένα δεύτερο κύμα από πλημμύρες που θα φτάσουν το ύψος των 160 εκατοστών αναμένεται το πρωί της Τετάρτης.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο κατηγόρησε την κλιματική αλλαγή για τη «δραματική αυτή κατάσταση» και ζήτησε την ταχεία ολοκλήρωση ενός έργου κατασκευής φραγμάτων που θα προστατεύσουν την πόλη.

​Πηγή: philenews / sputniknews.gr

Send this to a friend