Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι TUI, JET 2 και EASY JET Holiday αυξάνουν τα πακέτα τους προς Κύπρο
Οι TUI, JET 2 και EASY JET Holiday αυξάνουν τα πακέτα τους προς Κύπρο

Οι TUI, JET 2 και EASY JET Holiday αυξάνουν τα πακέτα τους προς Κύπρο

Τρεις μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού, οι TUI, JET 2 και EASY JET HOLIDAY, αυξάνουν τα προγράμματά τους προς την Κύπρο εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου του 2020, με στόχο να καλύψουν, ως ένα βαθμό, τις απώλειες που προέκυψαν από την χρεωκοπία της Thomas Cook.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα των ξενοδόχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι συμμετείχαν στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμ/στου Δώρος Τάκκας, οι τρεις προαναφερόμενοι τουριστικοί οργανισμοί φαίνεται πως θα αυξήσουν τα πακέτα τους προς την Κύπρο με σκοπό να καλύψουν, όχι στο 100% των απωλειών της T. Cook, αλλά ένα σημαντικό μέρος αυτών των απωλειών. «Δική μου εκτίμηση είναι πως το καλοκαίρι του 2020 θα κινηθούμε περίπου στα ίδια επίπεδα με το περασμένο καλοκαίρι όσον αφορά τις αφίξεις επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το κενό που μας άφησε η χρεωκοπία της T. Cook θα μειωθεί κάπως», ανέφερε.

Την τελευταία πενταετία η αγγλική τουριστική αγορά παραμένει δεύτερη για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών, μετά τη ρωσική που είναι πρώτη. Και τούτο, διότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε ο τοπικός σύνδεσμος ξενοδόχων από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας, εφτά στους δέκα Ρώσους ή Ουκρανούς τουρίστες που ταξιδεύουν στην Κύπρο καταλήγουν στα θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου. «Η επαρχία μας είναι η αγαπημένη των Ρώσων. Τους ταιριάζει η περιοχή μας, τους αρέσει περισσότερο το life style της Αγ. Νάπας και του Πρωταρά», συμπλήρωσε ο κ.Τάκκας.

Ανοίγματα παντού

—————————

Στο μεταξύ, ο ΠΑΣΥΞΕ Αμ/στου επιχειρεί ανοίγματα και προς άλλες  αγορές, προκειμένου ν’ αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς την επαρχία.

Ο Δώρος Τάκκας είπε ότι γίνεται προσπάθεια ν’ αναπτυχθούν συγκεκριμένες αγορές, όπως της Μέσης Ανατολής, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της τουριστικής βιομηχανίας της επαρχίας από τους Ρώσους και τους Βρετανούς επισκέπτες. «Πρόκειται για αγορές που ξεκίνησαν να μας στέλνουν κόσμο τα προηγούμενα χρόνια και θέλουμε να αυξήσουμε τη ροή περιηγητών απ’ αυτές τις χώρες εν’ όψει του επόμενου καλοκαιριού», επισήμανε.

Καμιά αναφορά για BREXIT

—————————————-

Όσον αφορά το μεγάλο θέμα του BREXIT και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει (και σε ποιο βαθμό) την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αγορά της Βρετανίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμ/στου δήλωσε ότι κανένας μεγάλος τουριστικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μίλησε ανοικτά, κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, για το συγκεκριμένο θέμα και για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει. «Προς έκπληξη όλων μας, οι Άγγλοι τουριστικοί πράκτορες δεν έδειξαν να τους απασχολεί πολύ σοβαρά αυτό το ζήτημα. Είτε γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς, είτε δεν τους απασχολεί το θέμα», ανέφερε ο κ. Τάκκας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend