Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Για έκτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε η μεγάλης κλίμακας πολυεθνική άσκηση «Νέμεσις» στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων», στη Λάρνακα, τον γενικό συντονισμό της οποίας είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). Η άσκηση διεξήχθη εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με απεικόνιση πλατφόρμας εξόρυξης και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροναυτικών δυνάμεων και προσωπικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξένων χωρών και ιδιωτικών εταιρειών. Η άσκηση, την οποία για πρώτη φορά παρακολούθησαν και αντιπρόσωποι εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, εκτελέστηκε σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη φάση αφορούσε αντιμετώπιση τρομοκρατικής ενέργειας στην πλατφόρμα με συμμετοχή ανδρών της ΜΜΑΔ, της λιμενικής αστυνομίας και δύο ελικοπτέρων της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Η δεύτερη φάση αφορούσε απεγκλωβισμό τραυματιών από την πλατφόρμα με τη συμμετοχή και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ η τρίτη περιλάμβανε εγκατάλειψη της πλατφόρμας κι επιχείρηση μαζικής διάσωσης, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Η τελευταία φάση της άσκησης αφορούσε αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης.

 

Άνοιξε χες στις πύλες του το Κέντρο Εγγραφών και παραλαβής υλικού των συμμετεχόντων για τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, το οποίο βρίσκεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας.

Το Κέντρο Εγγραφών θα είναι ανοικτό μέχρι το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 7:30 το βράδυ και την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, θα ανοίξει από τις 6 το πρωί και θα κλείσει στις 13:00.

Από το πρωί της Τετάρτης, δρομείς όλων των ηλικιών, καθώς και οργανωμένα σύνολα, προσέρχονταν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Εγγραφών και Παραλαβής, για να λάβουν το υλικό συμμετοχής τους για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης της Λάρνακας, τον 3ο  Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Το Κέντρο Εγγραφών επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, για να παραλάβει το υλικό συμμετοχής του, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 3ου  Μαραθωνίου, θα προβληθεί στο Κ-Cineplex Λάρνακας, στις 7.00 το βράδυ, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραναβέλ «O Τερματισμός-Finish Line».

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Κύπριος σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου Λογγίνος Παναγή.

Η Φλόγα του Μαραθωνίου της Αθήνας, θα αφιχθεί αύριο Παρασκευή, με ειδική πτήση, την οποία θα υποδεχθεί η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Οι εκδηλώσεις, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με τη διεξαγωγή των αγώνων.

Send this to a friend