Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Έτσι στήνουν τη διαδικτυακή απάτη με τα ενοικιαζόμενα σπίτια και διαμερίσματα!
Έτσι στήνουν τη διαδικτυακή απάτη με τα ενοικιαζόμενα σπίτια και διαμερίσματα!

Έτσι στήνουν τη διαδικτυακή απάτη με τα ενοικιαζόμενα σπίτια και διαμερίσματα!

Βρήκαν τρόπο να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, στο όνομα του AirBnb – Αυξάνονται οι καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού – Έκκληση από τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού προς τους πολίτες όπως επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή

Από την Ολλανδία, την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο φαίνεται ότι έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους οι απατεώνες που εκμεταλλεύονται πολίτες που επιθυμούν να ενοικιάζουν κάποιο σπίτι ή διαμέρισμα είτε για να περάσουν τις διακοπές τους είτε γιατί θα διαμείνουν σε διάφορες πόλεις ως φοιτητές.

Εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες υποστατικών και αφού με φωτογραφίες καταφέρουν να δελεάσουν τον υποψήφιο ενοικιαστή, «τσεπώνουν» τα χρήματα που κατατίθενται στους λογαριασμούς τους σε τράπεζες του εξωτερικού συνήθως και ακολούθως βεβαίως εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος!

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times το τελευταίο διάστημα πολίτες κατήγγειλαν στο ΤΑΕ Λεμεσού, ότι ιστοσελίδα το όνομα της οποίας ομοιάζει με την πλατφόρμα AirBnb, τους εξαπάτησε αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες, οι καταγγελίες αυξάνονται. Συγκεκριμένα,  πρόκειται για μια μικρή παραλλαγή στο E-mail του γνωστού οργανισμού. Οι επιτήδειοι εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εκπρόσωποι ακινήτων. Μέχρι στιγμής το ΤΑΕ Λεμεσού έχει ενώπιον του εννέα περιπτώσεις τις οποίες και διερευνά.

Πως δρουν και ξεγελούν πολίτες…

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, οι επιτήδειοι, εμφανίζονται ως μεσίτες ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων την ενοικίαση των οποίων διαφημίζουν μέσω διαδικτύου. Αφού λοιπόν ο ενδιαφερόμενος επικοινωνήσει μαζί τους και αυτοί του αποστείλουν ελκυστικές φωτογραφίες από διαμερίσματα ή οικίες με σκοπό να τον δελεάσουν, του ζητούν να εμβάσει  χρήματα σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού. Αφού γίνει η κατάθεση τα πρόσωπα αυτά εξαφανίζονται και η απάτη αποκαλύπτεται όταν το θύμα της απάτης επικοινωνήσει με την πραγματική ιστοσελίδα -στην προκειμένη περίπτωση την AirBnb από την οποία λαμβάνει τελικώς την απάντηση ότι το συγκεκριμένο υποστατικό δεν είχε διατεθεί ποτέ προς ενοικίαση μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες που έχει ενώπιον του το ΤΑΕ Λεμεσού, οι επιτήδειοι, δρούσαν σε αρκετές χώρες.

Σε μία περίπτωση φοιτήτρια ενοικίασε μέσω της πλατφόρμας διαμέρισμα στην Αθήνα, για το οποίο κατέβαλε το ποσό των 1200 ευρώ, ωστόσο όταν προσπάθησε να εντοπίσει το πρόσωπο με το οποίο είχε μιλήσει ηλεκτρονικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και με κοπέλα από τη Λεμεσό, η οποία έκανε κράτηση για διαμέρισμα στο Μιλάνο και για το οποίο κατέθεσε μέσω τράπεζας το ποσό των 994 ευρώ. Ωστόσο όταν μετέβη με την οικογένεια της στο Μιλάνο, διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύμα απάτης.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και με διαμέρισμα στην Ολλανδία, καθώς και στην Αυστρία, για το οποίο μάλιστα είχαν καταθέσει οι ανυποψίαστοι πολίτες το ποσό των 3.555 ευρώ.

Όπως διευκρινίζει η Αστυνομία, δεν πρόκειται για την επίσημη σελίδα της AirBnb, αλλά για σελίδα, το όνομα της οποίας ομοιάζει με την πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών.

Μιλώντας στη Cyprus Times και κληθείς να σχολιάσει τη νέα μορφή απάτης, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης είπε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί πριν εμβάσουν χρήματα στον οποιονδήποτε λογαριασμό και σίγουρα να μην το πράττουν προτού βεβαιωθούν ότι αυτός αντιστοιχεί στην πραγματική πλατφόρμα. Κάλεσε δε τους πολίτες που ενδεχομένως να έχουν εξαπατηθεί ή έχουν καταβάλει ποσά για ενοικίαση καταλυμάτων και αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το πρόσωπο στο οποίο έχουν κάνει την πληρωμή, να αποταθούν άμεσα στην Αστυνομία και να καταγγείλουν το περιστατικό.

Send this to a friend