Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρομερό παιχνίδι και συμβιβασμός στο βαρωσιώτικο!
Τρομερό παιχνίδι και συμβιβασμός στο βαρωσιώτικο!

Τρομερό παιχνίδι και συμβιβασμός στο βαρωσιώτικο!

Χορταστικό και από θέαμα και από γκολ το βαρωσιώτικο ντέρμπι στο “Αμμόχωστος”, με τις δύο ομάδες της Αμμοχώστου Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση να μένουν στην ισοπαλία (2-2). Η Ανόρθωση έπιασε την Ομόνοια στους 18 βαθμούς, διατηρώντας τη θέση της στην κορυφή και η Νέα Σαλαμίνα να φτάνει στους 11 βαθμούς. Σίμπσον και Ελουντού οι σκόρερ της Νέας Σαλαμίνας, Ράγιος και Γκαλίτσιος οι σκόρερ της Ανόρθωσης.

Εικόνα αγώνα:

Ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο είχαμε στο στάδιο Αμμόχωστος για το βαρωσιώτικο ντέρμπι Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήραι έχοντας από ένα γκολ (1-1).

Καλύτερη η Νέα Σαλαμίνα στο πρώτο 45λεπτο και αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά του πρώτου μέρους με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν πέντε τελικές στον στόχο, δύο η Ανόρθωση.

Το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά από το ξεκίνημα του, αφού πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο είχαμε δύο γκολ (!). Η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Σίμπσον στο 3′ και την Ανόρθωση να΄εχει άμεση απάντηση στο αμέσως επόμενο λεπτό με το γκολ του Ράγιος, του πρώτου της σκόρερ.

Μέχρι το 20αλεπτο οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, είχαν αρκετές επιθετικές ενέργειες. Στο 24′, στο 27′ και στο 28′ ο Λόρια ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή την Ανόρθωση, οι αποκρούσεις του υψηλοσώμου τερματοφύλακα ήταν καθοριστικές στις φάσεις με Κωστή και Ελουντού αντίστοιχα.

Στο β’ ημίχρονο μέχρι το 60’ δεν είδαμε τελική ευκαιρία, με το ρυθμό του αγώνα να είναι κάπως πεσμένος σε σχέση με το τι είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, τόσο σε φάσεις όσο και σε ρυθμό.

Στο 65’ της αναμέτρησης η Ανόρθωση στην πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη έφερε το ματς τούμπα, κάνοντας την ανατροπή για το 1-2 με τον Γκαλίτσιο. Αρχικά ο Βργκότς ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε το ύψος του και πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Γκαλίτσιο και με προβολή σημείωσε το δεύτερο γκολ της “Κυρίας”.

Η πρώτη τελική της Νέας Σαλαμίνας έφερε και γκολ για την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη με τον Ελουντού στο 74’ να σημειώνει το 2-2 στο «Αμμόχωστος» μετά από κακή αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης. Ένα γκολ που έφερε μεγάλο εκνευρισμό στον πάγκο του Τιμούρ Κετσπάγια.

Στο 77′ είχε μεγάλη ευκαιρία η Ανόρθωση με τον Οκριασβίλι με τον Γεωργιανό να έχει μία πολύ καλή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω, ενώ τρία λεπτά αργότερα ένα σουτ του Αρτυματά, το απέκρουσε ο Κίσσας.

Με τη συμπλήρωση του 80′ είδαμε ξανά τον Λόρια ν’ απογειώνεται σε αυτό το παιχνίδι μετά από μακρινό σουτ του Σαν Ρομάν.

Οι συνθέσεις:
Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπότ, Κορέια, Τσαμπούρης, Ρομάν, Κωστή, Νουρ (93′ Μαριάνοβιτς), Ελουντού (90′ Τισντέλ), Σίμπσον (83’ Σιαθάς), Κίνγκσλει

Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Σίλντεφελντ, Βργκότς, Εγγλέζου (52’ Σελίν), Κατσαράβα, Ράγιος (46’ Τορνίκε Οκριασβίλι), Βασιλακάκης (89′ Νταουσβίλι), Ντούρις, Μανθάτης

Πηγή : Sportime

Send this to a friend