Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δικαίωση για τον Παναγιώτη περιμένει ο χαροκαμένος πατέρας
Δικαίωση για τον Παναγιώτη περιμένει ο χαροκαμένος πατέρας

Δικαίωση για τον Παναγιώτη περιμένει ο χαροκαμένος πατέρας

Ως ένα είδος δικαίωσης για τον αδικοχαμένο Παναγιώτη χαρακτήρισε ο πατέρας του, Θεοδόσης Στεφανή, την ποινική δίωξη τεσσάρων νεαρών προσώπων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου μαθητή τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια πάρτι σε σπίτι στους Τρούλλους.

Μιλώντας στο AlphaNews.live μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι τελικά η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης με την δίωξη τεσσάρων νεαρών, ηλικίας 16-18 χρόνων, ο χαροκαμένος πατέρας εξέφρασε την ελπίδα αυτή η εξέλιξη ν’ αποτελέσει μια δικαιοσύνη για τον γιο του που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα. «Ελπίζω κι εύχομαι όλα να πάνε καλά. Να πνάσει λίγο η ψυχή μας και να απαλύνει η πληγή μας από τούτο το μαράζι», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς την κυπριακή δικαιοσύνη και τους νόμους. Την ίδια θέση εξέφρασε και ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου. «Δεν θα αποδώσουμε στην παρούσα χρονική στιγμή την οποιαδήποτε ποινική ευθύνη. Εάν πράγματι υπάρχει η οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, είμαστε σίγουροι πως θα κριθεί από το δικαστήριο», επισήμανε. Στο μεταξύ, καλά ενημερωμένη πηγή δήλωσε πως τις αμέσως προσεχείς μέρες αναμένεται να συνταχθούν τα κατηγορητήρια και να επιδοθούν οι κλήσεις στα τέσσερα πρόσωπα που θα οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου γι’ αυτή την υπόθεση.

Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για άτομα που κατάγονται από την επαρχία Λάρνακας και ήταν θαμώνες στο επίδικο πάρτι της 14ης Απριλίου 2019, κατά το οποίο ο 16χρονος Παναγιώτης Στεφανή κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Ενώπιον δικαστηρίου

Η υπόθεση αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων να καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για εκδίκαση. Εναντίον των τεσσάρων κατηγορουμένων θα απαγγελθούν κατηγορίες πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα. Η συγκεκριμένη κατηγορία επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων.

Θυμίζουμε, ότι οι γονείς του Παναγιώτη είχαν καταγγείλει ότι ο γιος τους δεχόταν συστηματικά μπούλινγκ από άλλους νεαρούς εξαιτίας του σωματότυπου του και ότι το μοιραίο βράδυ εξαναγκάστηκε να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ο 16χρονος σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε λιπόθυμος στο έδαφος. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend