Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ
Το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ

Το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ

«Μετά την απώλεια του γιου μου, για μένα δεν υπήρχε τίποτα … Ούτε ακόμα και ο Θεός…»

Πηγή : Χριστιάνα Διονυσίου – ANT1

Πολλές φορές ίσως Ο Θεός να σιωπά από αγάπη. Επιτρέπει σκληρές δοκιμασίες για κάποιον άνθρωπο, γιατί αυτός ξέρει, βλέπει πολύ μακριά. Μέσα στην παγγνωσία Του, γνωρίζει πολύ καλά ότι μια δοκιμασία, μια ασθένεια, ο πόνος, μπορούν να αποβούν ευεργετικά και σωτήρια για τον άνθρωπο.

Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δος ειρήνην και ευημερίαν τω Σω δούλω (όνομα)

Είναι όμως και οι περιπτώσεις που με ένα θαύμα Του, αλλάζει εντελώς τη ζωή του ανθρώπου. Του γεμίζει φως τη ψυχή και του δίνει τη λύτρωση που αναζητά.
Ακολουθεί η ιστορία μιας συμπατριώτισσας μας που ήταν βυθισμένη στο πένθος επειδή έχασε το αγοράκι της. Μέσα της κλονίστηκαν τα πάντα, ακόμα και η πίστη της, μέχρι που της συνέβη ένα θαύμα…

Η κυρία Έλενα Σακκά από την Λάρνακα αναφέρει στο Ant1.com.cy:
«Νιώθω την ανάγκη να σας μιλήσω για το δικό μου θαύμα!
Βασικά ήμουν άπιστος Θωμάς. Αν δεν δω με τα μάτια μου δεν πιστεύω. Και ακόμα είμαι δηλαδή. Πίστευα στον Θεό αλλά όχι στα θαύματα, έλεγα απλά έτυχε. Ειδικά μετά που έφυγε από τη ζωή ο γιος μου, κλονίστηκε πολύ η πίστη μου…
Ήμουν πολύ θυμωμένη και έλεγα συνέχεια «Γιατί σε μένα;», «Γιατί…». Γινόμουνα αγρίμι κάθε φορά που άκουγα «Τον ήθελε ο Θεός», είναι ότι πιο ηλίθιο μπορείς να πεις σε μια πονεμένη μάνα. Θυμάμαι στο πρώτο μνημόσυνο του μωρού μου που με το ζόρι με πήραν στην εκκλησία… Δεν ήθελα να ακούω για τον Θεό, για τους Αγίους. Για μένα δεν υπήρχε τίποτα… Ας φύγω όμως από το πώς ένιωθα μετά την απώλεια του γιου μου… Δεν μου είναι και εύκολο να το περιγράφω…

Να σας πω θέλω για το δικό μου θαύμα…

Μια μέρα ενώ βρισκόμουνα μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ένα εκτυφλωτικό φως περιέλουσε το δωμάτιο. Είδα ένα πανέμορφο πρόσωπο, λαμπερό που μου χαμογελούσε. Ηταν τόσο κοντά μου όμως το φως που με τύφλωνε. Είχε κλειστό το στόμα όμως μου μιλούσε, τον άκουγα που μου ψιθύριζε. Ήταν Αγγελική φωνή… Καμία σχέση με ανθρώπινη… Μου είπε «Είμαι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και είμαι ο προστάτης σου. Ο Χριστός σου είναι μαζί μου. Σκοπός της επίσκεψης μου να σε γαληνέψω. Να ξέρεις οπότε φωνάξεις το όνομα μου θα είμαι κοντά σου».
Μέχρι να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου, έφυγε. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξαν τα πάντα μέσα μου. Πλέον είδα… Ήξερα με βεβαιότητα ότι δεν είμαι μόνη! Πίστεψα!
Από τότε είναι πάντα δίπλα μου ο Αρχάγγελος μου! Δεν έχω να φοβηθώ πια τίποτα! Είναι το στήριγμά μου. Εις χάριν του, έδωσα στο παιδί μου που ήρθε στη ζωή μετά από μερικούς μήνες, το όνομά του.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι πια ο προστάτης μου, ο πατέρας μου, τα πάντα. Δόξα να χει το όνομα σου δικέ μου Αρχάγγελε! Σε ευχαριστώ και σε ευγνωμονώ».

Προσευχή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Ακολουθεί μια αρχαία προσευχή που εμφανίστηκε στον προθάλαμο της Μονής στο Κρέμλ της Εκκλησίας του Μιχαήλε Αρχιστράτιγε (Αρχιστράτηγου Μιχαήλ). Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, ο άνθρωπος που θα διαβάσει αυτήν την προσευχή, από την ημέρα εκείνη, δεν θα τον αγγίζει κανένα κακό.

«Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δος ειρήνην και ευημερίαν τω Σω δούλω (όνομα).

Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, των δαιμόνων μαχητά, πολέμησον τους εχθρούς τους πολεμούντας με, ποίησον αυτούς ώσπερ αμνούς και απόστρεψον αυτούς ως ο άνεμος την κόνιν.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ! Αρχιστράτηγε, Πρώτε των εξαπτερύγων Χερουβείμ και Σεραφείμ και πάντων των Αγίων, γενού μοι προστάτης και βοηθός εν ταίς θλίψεσι και ταίς στενοχωρίαις μου, εν τη ερήμω, εις τας οδούς, εις τους ποταμούς, και εν τη θαλάσση γενού μοι γαλήνιος λιμήν.

Σώσον με, Αρχάγγελε Μιχαήλ, από των πονηριών του διαβόλου, όταν ακούσης με, τον αμαρτωλόν δούλον (όνομα), καλούντα το όνομά Σου το Άγιον. Γενού μοι βηθός ταχύς και επάκουσον της προσευχής μου.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Νίκα πάντας τους εναντίους μου τη δυνάμει του Τίμιου και Ζωοποιού Ουράνιου Σταυρού του Κυρίου, ευχαίς της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Αγγέλων, των Αποστόλων, του Αγίου Προφήτου Ηλιού, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Αγίου Ανδρεου του διά Χριστόν Σαλού, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα και Ευσταθίου και πάντων Σου των Αγίων.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Βοήθει με τον αμαρτωλόν δούλον Σου (όνομα), σώσον με από σεισμού, πλημμύρας και πυρός, από αοράτων ενθρών, από ανοήτου θανάτου, από παντός κακού και από πονηρών δαιμόνων, Μέγα Μιχαήλ Αρχάγγελε Κυρίου, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

Send this to a friend