Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δανός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κύπρο, έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για να ενοικιάσει το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα και να το επαναλειτουργήσει. Ως γνωστό, το «Αγορά», το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι έχει λεηλατηθεί, έχει πωληθεί στην εκκλησία, η οποία σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάρων είναι στη διαδικασία αναζήτησης επενδυτή που να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, προσελκύοντας τουρισμό για πολυήμερες διακοπές στο ορεινό θέρετρο της επαρχίας Λάρνακας.

Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους μας επιβεβαίωσε την πληροφορία για τον ενδιαφέρον του Δανού επενδυτή.

Η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Αγορά», στο κέντρο των Λευκάρων, φαντάζει ως επιτακτική ανάγκη, με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να λειτουργήσει το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων. Το κτίριο του συνεδριακού κέντρου έχει ολοκληρωθεί και άρχισε ο εξοπλισμός των αιθουσών με την τοποθέτηση της κατάλληλης επίπλωσης.

Να σημειωθεί, ότι στον ίδιο χώρο άρχισε τη λειτουργία του το Ταχυδρομείο Λευκάρων, ενώ σε περίπου δύο μήνες θα λειτουργήσει και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ). Για τον σκοπό αυτό, ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού.   

 

Τα εγκαίνια της ανακατασκευής του γεφυριού της Παναγίας των Αμπελιών θα  πραγματοποιήσει ο Δήμος Αραδίππου, σήμερα Δευτέρα, στις 5.00 το απόγευμα. Τα εγκαίνια θα τελεσθούν από την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κα Βασιλική Αναστασιάδου. Το ιστορικό γεφύρι της Παναγίας των Αμπελιών το οποίο ενώνει τον παλιό δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας παρά τον κόμβο Ριζοελιάς, δημιουργήθηκε στα μέσα στης δεκαετίας του ΄50 και η ανάγκη  για ανοικοδόμηση του επέβαλαν την αναβάθμιση του η οποία ολοκληρώθηκε  πρόσφατα. 

 

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου, διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου της Βιολάντας Ποταμίτου Τουμαζή “Στέγνωσαν τα δάκρυα μου”, σήμερα στις 7.00 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα. Ομιλήτρια η Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, ποιήτρια, πεζογράφος.

 

Και τέλος στις 7:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, έχουμε το δεκαπενθήμερο της Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας «Η Παλιά Παρέα» από τη Χορωδία των Συνταξιούχων Ε.ΚΥ.ΣΥ. Λάρνακας και Αμμοχώστου. Μουσική διεύθυνση  Κώστας Κονταξάκης. Η είσοδος ελεύθερη.

 

Send this to a friend