Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η απότομη αλλαγή του καιρού από σήμερα
Η απότομη αλλαγή του καιρού από σήμερα

Η απότομη αλλαγή του καιρού από σήμερα

Σύμφωνα με το kitasweather.com, ο καιρός σήμερα Κυριακή, θα έχει απότομες αλλαγές και ενώ το πρωί θα υπάρχει ηλιοφάνεια και καλοκαιρία, αυτό θα αλλάξει απότομα και ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις θα κυριαρχούν, ένα σκηνικό το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη.

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός είναι πολύ πιο βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, παρόλο που πιθανότητες βροχής υπάρχουν αργότερα το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νότια τμήματα του νησιού.

Αύριο Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από σκάφη, προερχόμενη από τα βορειοδυτικά, και προοδευτικά αναμένεται να αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο σύνολο τους αναμένεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Κυρίως λόγω της αυξημένης ηλεκτρικής δραστηριότητας και της πολύ γρήγορης μεταβολής του καιρού από αργά το πρωί προς μεσημέρι, το kitasweather προτρέπει τους κυνηγούς που θα εξορμήσουν κατά την πρώτη κυνηγετική ημέρα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

74666325_1339299172897953_8537719948733054976_n-2.png

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο στα ορεινά/ημιορεινά και νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμωνομένες βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος τις αυγινές ώρες με μικρό ενδεχόμενο βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών κυρίως στο δυτικό/βορειοδυτικό 1/4 του νησιού. Σύντομα όμως, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και πιο τοπικά και σε άλλες περιοχές και αναμένεται να εκδηλωθούν αρκετές βροχές/καταιγίδες. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, θα παρατηρηθεί γενίκευση των φαινομένων και θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές, καθώς τα φαινόμενα ακολουθούν ανατολική/νοτιοανατολική πορεία. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι (ενδεχομένως μεγάλης διαμέτρου), έντονες βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ ενώ στα ανατολικά παράλια θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες στο σύνολο τους θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Send this to a friend