Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ BINTEO: Η μοναδική Κύπρια οπλοπώλης-«Δεν νιώθω διαφορετική»
BINTEO: Η μοναδική Κύπρια οπλοπώλης-«Δεν νιώθω διαφορετική»

BINTEO: Η μοναδική Κύπρια οπλοπώλης-«Δεν νιώθω διαφορετική»

Ποιος είπε ότι τα όπλα είναι για τους άνδρες και ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να σκοπεύουν και να πατάνε τη σκανδάλη; Η Γεωργία Κωνσταντινίδη, καταρρίπτει τον κάθε μύθο του ανδροκρατούμενου αθλήματος, αφού με το πείσμα, τη θέληση αλλά και την αγάπη που τρέφει προς τα όπλα και τη σκοποβολή, παραδίδει μαθήματα αθλητισμού και αποδεικνύει περίτρανα, ότι και οι γυναίκες μπορούν.

Η αθλήτρια σκοποβολής στο τραπ που κατέχει και παγκύπριο ρεκόρ στους δίσκους, αποτελεί τη μοναδική Κύπρια οπλοπώλη του νησιού μας και επί ευκαιρίας της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος, ανοίγει την καρδιά της και μοιράζεται στον REPORTER όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε κυνηγός αλλά και τα μυστικά ενός καλό όπλου.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα 42.000 κυνηγοί παίρνουν τα όπλα τους για το κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας, ενώ οι ανώτατοι επιτρεπόμενοι αριθμοί θηράματος ορίστηκαν για φέτος σε ένα λαγό, τέσσερις πέρδικες και μία φραγκολίνα. Η κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει 17 εξορμήσεις για το κυνήγι, κάθε Κυριακή και Τετάρτη.

Δείτε τη συνέντευξη της Γεωργίας Κωνσταντινίδη στον REPORTER:

Την αγάπη και το πάθος της για τα όπλα, αναλύει στην κάμερα του REPORTER, η μοναδική Κύπρια οπλοπώλης, Γεωργία Κωνσταντινίδη, η οποία εκπροσωπεί με την οικογένειά της μια από τις πιο μεγάλες και ιστορικές αντιπροσωπείες στον κόσμο, όπως είναι τα όπλα Beretta.

«Δεν νιώθω ότι είναι κάτι διαφορετικό για μένα ότι είμαι οπλοπώλης σε ένα χώρο τόσο ανδροκρατούμενο», ήταν το πρώτο σχόλιο της Γεωργίας, η οποία συνεχίζοντας στάθηκε στις γυναίκες κυνηγούς. «Υπάρχουν γυναίκες κυνηγοί αλλά σίγουρα δεν είναι τόσες πολλές όσο οι άνδρες αφού έχουμε 40.000 κυνηγούς στην Κύπρο, όμως τις έχω συναντήσει στην καριέρα μου και είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις. Ο Κύπριος κυνηγός τα τελευταία χρόνια έχει προσπαθήσει και έχει καλλιεργήσει τη συνείδηση προς το περιβάλλον και βλέπουμε να γίνονται διάφορες ενέργειες από κυνηγετικούς συλλόγους καθώς επίσης και από οργανωμένα σύνολα. Αξιοσημείωτο ακόμη, είναι το γεγονός πώς αρκετοί κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν συνδράμει σε μια εκστρατεία για να αναπτυχθεί το θήραμα στην Κύπρο έχουν τοποθετήσει διάφορες ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα μέρη της Κύπρου. Αυτό δείχνει την προσπάθειά τους για να αναπτυχθεί το θήραμα και διαπερνούν το μήνυμα ότι δεν σκοτώνουν μόνο το θήραμα αλλά το αγαπούν και το προσέχουν έτσι ώστε να αναπαραχθεί την περίοδο που δεν υπάρχει το κυνήγι».

Αναφορικά με τη λαθροθηρία, η Γεωργία Κωνσταντινίδη, υπογράμμισε ότι είναι κάτι που απασχολεί άμεσα όλους τους ιθύνοντες και γίνονται υπερπροσπάθειες, έτσι ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. «Η λαθροθηρία είναι ένα θέμα που μάς απασχολεί άμεσα και ως οπλοπώλης αλλά και ως κυνηγοί οι οποίοι σεβόμαστε το περιβάλλον. Δεν ασπάζεται κανείς τη λαθροθηρία και είναι κάτι που πρέπει να μπει στο μυαλό του Κύπριου κυνηγού αφού είναι πρόκειται για μια καταστροφή του περιβάλλοντος και του βιότοπού μας. Δυστυχώς, είναι κάτι που υπάρχει στον τόπο μας αλλά με περισσότερη προσοχή και αγάπη προς το άθλημα του κυνηγού, προσπαθούμε να το καταπολεμήσουμε».

Καταλήγοντας την ενδιαφέρουσα συνέντευξή της, η μοναδική Κύπρια οπλοπώλης στέλνει το δικό της μήνυμα στον κόσμο της σκοποβολής, ενώ απευθύνει το δικό της κάλεσμα προς τον γυναικείο πληθυσμό για να αγκαλιάσει τα όπλα και ασχοληθεί με το ιδιαίτερο αυτό άθλημα. «Η σκοποβολή είναι κάτι που μπορεί να αγαπηθεί από όλο τον κόσμο και από όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει πόνος λόγω του όπλου, αλλά είναι κάτι που αγαπάς στην πορεία και είναι ένα άθλημα υγιές. Υπάρχουν παγκοσμίως αρκετοί αθλητές άνδρες αλλά και γυναίκες, και έτσι και εμείς καθημερινώς μέσω της σκοποβολής καλούμε τις γυναίκες να βρίσκονται στον χώρο μας να συμμετέχουν για να πληθαίνουμε αλλά και να αναπτύσσεται το επίπεδο του συναγωνισμού».

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή : Reporter

Send this to a friend