Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ EuropaDonna Κύπρου σε ευχαριστούμε!!!
EuropaDonna Κύπρου σε ευχαριστούμε!!!

EuropaDonna Κύπρου σε ευχαριστούμε!!!

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει πρωτοστατήσει στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του κοινού σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του μαστού και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του.

Επίσημα ιδρύθηκε το 2002 αν και η δράση των ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν στη δημιουργία του, άρχισε ενωρίτερα, γύρω στο 2000.

Η EuropaDonna Κύπρου είναι μέλος του Ευρωπαϊκού ΟργανισμούEuropaDonna, που αριθμεί 47 χώρες-μέλη καιοιοποίες μοιράζονται κοινούς στόχους γνώσεις και δράση.

Ξεκινώντας με στοχευμένα προγράμματα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και τονίζοντας τη σημασία που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, η EuropaDonnaΚύπρουπροχώρησε στηδιεκδίκηση, εξασφάλιση και περιφρούρηση των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο του μαστού, γυναικών και ανδρών.

Με τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις της στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η Οργάνωση, έχει συμβάλει καθοριστικά:

· Στη λειτουργία του Εθνικού Προγράμματος Πληθυσμιακού Μαστογραφικού Ελέγχου το οποίο προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου ηλικίας 50 μέχρι 69 χρόνων.

· Στη δημιουργία του πρώτου Εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού που λειτουργεί από το 2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το 2007…

Άνοιξε τις πόρτες του στη Λευκωσία το πρώτο Σπίτι της EuropaDonna Κύπρου, ενώ σύντομα, άλλα τρία Σπίτια άνοιξαν στη Λάρνακα, στη Λεμεσό και στην Πάφο. Μέσα σε ένα περιβάλλον θαλπωρής και κατανόησης, οι Λειτουργοί και οι Εθελοντές της EuropaDonna Κύπρου, αγκαλιάζουν κάθε ασθενή και τα μέλη της οικογένειας του, που βιώνουν την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, προσφέροντας πληροφόρηση, ψυχολογική στήριξη, φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες και πρακτική βοήθεια.
thumbnail-Webp-net-resizeimage-2

Στήριξη

1. Πρόγραμμα «Επιστήθιες Φίλες»

Το Πρόγραμμα απευθύνεται ειδικά στις γυναίκεςασθενείς, που έχουνυποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Επιχορηγεί την αγορά περούκας, φουλαριών, πρόσθεσηεξωτερικήςσιλικόνης και ειδικό στηθόδεσμο. Επιπρόσθετα, προσφέρεται μια τσάντα που περιέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για θέματακαρκίνου του μαστού, την πρώτημαλακή πρόσθεση την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει μια γυναίκααμέσωςμετά την εγχείρηση (εφόσον έχει προβεί σε μαστεκτομή), μίαμπαλίτσα για ασκήσειςχεριού και το ειδικό κουτάκι για τα χάπια της κάθεημέρας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μέλη της EuropaDonna Κύπρου ενώ με την εγγραφή τους, αποκτούν το δικαίωμα να επιλέξουν και να λάβουν, είτε την πρώτη μαλακή πρόσθεση και το στηθόδεσμο μαζί με την (εξωτερική) πρόσθεση σιλικόνης εντελώς δωρεάν, είτε επιχορήγηση για την αγορά περούκας, αξίας μέχρι €200 (διακοσίωνευρώ).

2. Πρόγραμμα ΣτηρίΖΩ

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε γυναίκες και άνδρες ασθενείς με εμπειρία καρκίνου του μαστού, καθώς και στις οικογένειες τους, προσφέρονταςάμεσηψυχολογική και συναισθηματική στήριξηαπό τη ψυχολόγο ∆ραΣτέφανηΧριστοδουλίδου. Το Πρόγραμμα διατίθεται εντελώς δωρεάν και παρέχει σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους, τη δυνατότητα να αναζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσουν την αρχική

«αναστάτωση» που προκαλεί η διάγνωση και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, ώστε να ξεπεράσουν τις διάφορεςδυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν.

3. Πρόγραμμα ΦροντίΖΩ

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σ’ όλους τους ασθενείς, γυναίκες και άνδρες που είτε βίωσαν στο παρελθόν, είτε εξακολουθούν να βιώνουν εμπειρία με καρκίνο του μαστού και οι οποίοι χρειάζονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας. Η υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε ένανειδικά διαμορφωμένοχώρο στο Σπίτι της Europa Donna Κύπρου, στη Λευκωσία. Μεταξύ άλλων προσφέρονται υπηρεσίες, όπως:

· Kινησιοθεραπεία

· Αναπνευστικέςασκήσεις

· Ασκήσειςενδυνάμωσης

· Θεραπείαλεμφοιδήματος

4. Πρόγραμμα ΓνωρίΖΩ

Η Europa Donna Κύπρουστοχεύει στη σωστή́ ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού́, επικοινωνώντας τα σωστά́ μηνύματα, τόσο σε ότι αφορά στην έγκαιρη διάγνωση, όσο και σ’ ότι αφορά στα πρώταβήματα που θα πρέπει να κάνει μια γυναίκα ή έναςάντρας, αμέσως μετά τη διάγνωση. Το Πρόγραμμααυτό, έχει ωςστόχο, να προσφέρει την ενδεδειγμένη πληροφόρηση, σε έναευρύτεροκοινό. Ιδιαίτερηέμφασηδίδεται στους χώρουςεργασίας όπου ενημερώνεται το προσωπικό των εταιρειών και των οργανισμών αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις και κοινωνικές συναθροίσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, στο πλαίσιο σύντομων παρουσιάσεων για τον καρκίνο του μαστού. thumbnail-Webp-net-resizeimage-1 23244214-10213552858231037-8343305018282959436-n

Το μήνυμα της Αντιπροέδρου και εκτελών χρέη Προέδρου της EuropaDonna Κύπρου, κυρίας Στέλλας Μάστορα στο Ant1.com.cy:

«Η ευχή και το μήνυμα μου προς τις γυναίκες και τους άνδρες ασθενείς που κάνουν τώρα αυτό το ταξίδι με τον καρκίνο του μαστού είναι να το περάσουν, όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Να έχουν ευλογία, δύναμη, υπομονή, αντοχή και κουράγιο. Να θυμούνται πάντοτε ότι η EuropaDonna Κύπρου, βρίσκεται εδώ, στη διάθεση τους, οποιαδήποτε στιγμή, έτοιμη να τους ακούσει και να τους βοηθήσει έμπρακτα σε κάθε τους βήμα και δυσκολία. Να θυμούνται ότι μπορούν να βγουν νικητές. Να έχουν πίστη ότι θα βγουν νικητές.»

Σημειώνεται ότι το 2019, οι πόρτες της EuropaDonna Κύπρου, άνοιξαν και για τις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών.

Πρόθεση του Συνδέσμου είναι να επεκταθεί σταδιακά και σε νέες μορφές καρκίνου, σε συνέχεια και των σχετικών αποφάσεων που έλαβε πρόσφατα η Ομοσπονδία της EuropaDonna Ευρώπης.

Οι πόρτες της Europa Donna Κύπρου, είναι ανοικτές, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες με καρκίνο του μαστού.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Τηλ. 22 490849):Δευτέρα και Τετάρτη: 8:00-14:00 και 15:00-18:00.Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 8:00-15:00.

ΛΕΜΕΣΟΣ (Τηλ. 25 878600): Δευτέρα με Παρασκευή 9:00-12:30 και Τετάρτη 15:00-18:00

ΛΑΡΝΑΚΑ (Τηλ. 24 664049):Δευτέρα με Παρασκευή: 9:00-12:30.

ΠΑΦΟΣ (Τηλ. 26 251025):Δευτέρα με Παρασκευή: 9:00-12:30.

Send this to a friend