Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ψάχνουν ακόμα τις λύσεις για την Ναυτική σχολή στην Λάρνακα
Ψάχνουν ακόμα τις λύσεις για την Ναυτική σχολή στην Λάρνακα

Ψάχνουν ακόμα τις λύσεις για την Ναυτική σχολή στην Λάρνακα

Ζητούν απαντήσεις οι Βουλευτές – Παρά τις «δεσμεύσεις» δεν προχώρησε η σχολή

Πονοκέφαλο σε Βουλευτές και τοπικούς παράγοντες της Επαρχίας Λάρνακας δημιουργεί η  Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα, καθώς παρά τις εξαγγελίες για δημιουργία της ακόμα δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για το πότε τελικά θα ξεκινήσει λειτουργία της.

Διαχρονικά έντονες πιέσεις για την δημιουργία της έχουν ασκήσει τόσο Βουλευτές όσο και άλλοι τοπικοί παράγοντες χωρίς για την ώρα να προχωρήσει το όλο ζήτημα, με αποτέλεσμα να εγγραφεί για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής από τους Βουλευτές Λάρνακας, Χρίστο Ορφανίδη και Ζαχαρία Ζαχαρίου. Μάλιστα αρχικά ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση ωστόσο μετατέθηκε για την συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε επικοινωνία μας με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρίστο Ορφανίδη μας αναφέρθηκε ότι από τις 10 Οκτωβρίου 2017 ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση της νέας Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και συγκεκριμένα των Τμημάτων Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τον Μάιο του 2018 ότι είναι οριστική απόφαση της Κυβέρνησης η δημιουργία των σχολών στο παλιό λεπροκομείο και ότι τα δύο αυτά πρώτα τμήματα θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο του 2019 σε ενοικιαζόμενους χώρους, χωρίς μέχρι σήμερα να γίνει καμιά ουσιαστική κίνηση.

Σημειώνεται, ότι η Offsite έφερε στην επιφάνεια το όλο θέμα και τον περασμένο Απρίλιο, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσο Χριστοφίδη να είχε τονίσει ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου για δημιουργία της σχολής Θάλασσας στην Λάρνακα.

Μάλιστα, επισήμανε ότι οι ίδιοι κατέθεσαν στην βουλή αναλυτικά τον προϋπολογισμό από το 2019-2030 με τα όσα πρέπει να γίνουν για την δημιουργία της σχολής, επισημαίνοντας ότι τα ποσά είναι βασισμένα στην εισηγητική έκθεση που έγινε για την δημιουργία της σχολής επί προηγούμενης Πρυτανείας, την οποία χρησιμοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες για να καταλήξουν στο κονδύλι το οποίο χρειάζεται.

Πηγή: Offsite

Send this to a friend