Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετατέθηκε στις 9 Νοεμβρίου η κινητοποίηση για την πυρίτιδα
Μετατέθηκε στις 9 Νοεμβρίου η κινητοποίηση για την πυρίτιδα

Μετατέθηκε στις 9 Νοεμβρίου η κινητοποίηση για την πυρίτιδα

Στις 9 ερχόμενου Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων Αραδίππου για την αποθήκη πυρίτιδας που λειτουργεί σε κοντινή απόσταση από τις κατοικίες τους, στην Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου.

Η κινητοποίηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη στις 2 Νοεμβρίου, ωστόσο μετατέθηκε για μερικές μέρες αργότερα για πρακτικούς λόγους, καθότι εκείνη την ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα γίνει στον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιάς, στις 11π.μ., με συμβολικό κλείσιμο του κυκλικού κόμβου για μία ώρα. Στη συγκέντρωση αναμένεται να συμμετάσχει ο Δήμος Αραδίππου και κάτοικοι της περιοχής που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων όπου αποθηκεύεται η εκρηκτική ύλη. Το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις 9 Οκτωβρίου, στην παρουσία κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τόνισαν την αποφασιστικότητά τους για λήψη δυναμικών μέτρων διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή δεν έλαβαν επαρκείς απαντήσεις από πλευράς κυβέρνησης σε σχέση με τις έντονες ανησυχίες που εκφράζουν για το γεγονός ότι διαμένουν σε κοντινή απόσταση από την αποθήκη πυρίτιδας.

Θυμίζουμε, ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ανακοίνωσε ότι έχει αποφασιστεί η μετακίνηση του εργοστασίου κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων από την Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου στην περιοχή Κρασά (επίσης εντός των δημοτικών ορίων Αραδίππου). Στην ουσία, όμως, αυτό σημαίνει πως το εργοστάσιο θα φύγει από μια οικιστική περιοχή και θα μεταφερθεί σε μία άλλη, σενάριο που ήδη έχει απορριφθεί από τον δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος Αραδίππου δεν πρόκειται να παραχωρήσει τέτοια άδεια.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

 

Send this to a friend