Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Επιμένει ο 21χρονος ότι δεν έθεσε τη φωτιά στο σπίτι του Κόκου Μαυρομάττη
Επιμένει ο 21χρονος ότι δεν έθεσε τη φωτιά στο σπίτι του Κόκου Μαυρομάττη

Επιμένει ο 21χρονος ότι δεν έθεσε τη φωτιά στο σπίτι του Κόκου Μαυρομάττη

Παραδέχεται ότι σκότωσε τον γέροντα Κόκο Μαυρομμάτη, αλλά αρνείται πεισματικά ότι αυτός έθεσε κακόβουλα την πυρκαγιά στο φτωχικό σπίτι του θύματος μετά το έγκλημα της 27ης Ιανουαρίου 2019 στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, στη Λάρνακα.

Η θέση της υπεράσπισης του 21χρονου, ο οποίος ήδη έχει παραδεχθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας την ανθρωποκτονία του γέροντα, είναι πως τη φωτιά στο σπίτι του 76χρονου την έθεσε 14χρονος φίλος του (τ’ όνομά του αναφέρθηκε στο δικαστήριο), με τον οποίο ήταν μαζί το συγκεκριμένο πρωινό.

Παράλληλα, ο δικηγόρος υπεράσπισης Θέμης Θωμά, στο πλαίσιο της χθεσινής του αγόρευσης, εξήγησε ότι ο πελάτης του, δεν παραδέχεται τις κατηγορίες διάρρηξης της οικίας του Μαυρομμάτη και ληστείας σε βάρος του με λεία 100 ευρώ αδικήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαπράχθηκαν στις 15 του ίδιου μήνα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διευκρινιστεί ενώπιον του δικαστηρίου η ημερομηνία που για πρώτη φορά ο πελάτης του λήστεψε το θύμα. Ως εκ τούτου, ο Θ. Θωμά κάλεσε το κακουργιοδικείο ν’ αθωώσει τον 21χρονο στις τρεις κατηγορίες στις οποίες αρνείται ενοχή. Εκτός από την ανθρωποκτονία, ο νεαρός παραδέχθηκε σε προηγούμενη δικάσιμο, τις κατηγορίες της διάρρηξης και της ληστείας, που διαπράχθηκαν το ίδιο πρωινό (27/1).

Παραδέχθηκε, ακόμα, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που διέπραξε λίγη ώρα μετά την ανθρωποκτονία του 76χρονου. Ο δικηγόρος υπεράσπισης έκανε λόγο για άτομο με νοητική στέρηση και προβλήματα, που δεν έχει την ευφυΐα ενός κανονικού ανθρώπου και ότι σκοπός του από την αρχή ήταν να πάρει όλη την αποκλειστική ευθύνη του εγκλήματος πάνω του. Αντίθετα, η θέση της Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της Κατηγορούσας Αρχής είναι ότι τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου 2019 ο 21χρονος ήταν μόνος του στο σπίτι του Κόκου Μαυρομμάτη και ότι αυτός έθεσε κακόβουλα την πυρκαγιά.

Πάντως, το κακουργιοδικείο παρατήρησε τον συνήγορο υπεράσπισης για το γεγονός ότι δεν ετοίμασε γραπτώς κείμενο αγόρευσης όπως ήταν οι  οδηγίες που έδωσε, ώστε να μην σπαταληθεί πολύτιμος δικαστικός χρόνος. Ο κ.Θωμά θα συνεχίσει την αγόρευσή του στις 30 Οκτωβρίου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend