Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 27 καταγγελίες φέτος για κακοποίηση ζώων
27 καταγγελίες φέτος για κακοποίηση ζώων

27 καταγγελίες φέτος για κακοποίηση ζώων

Στις 27 ανήλθαν οι καταγγελίες φέτος για κακοποίηση ζώων, με την Αστυνομία να εφαρμόζει ήδη ένα επικαιροποιημένο σύστημα παρακολούθησής τους, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση Αστυνομίας των Ζώων. Παράλληλα, όπως δήλωσε χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ένας αξιωματικός ορίστηκε ως συντονιστής των ομάδων των αστυνομικών που έχουν συγκροτηθεί σε όλες τις επαρχίες για να επιλαμβάνονται των καταγγελιών κακοποίησης ζώων.

Το θέμα της κακοποίησης των ζώων συζήτησαν χθες ο Αρχηγός της Αστυνομίας με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών υπό τον πρόεδρό του Γιώργο Περδίκη, ο οποίος δήλωσε πως θα έχουν μια καλή συνεργασία με την Αστυνομία σε αυτό το ζήτημα που αφορά πολλούς πολίτες και ιδιαίτερα φιλόζωους.

Στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, είπε πως εξέφρασαν την υποστήριξη του Κινήματος στην εφαρμογή αυστηρότερων ποινών καθώς και για το σύστημα φωτοεπισήμανσης. Σημείωσε πως μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσε μια αφαίμαξη στην Αστυνομία, θα πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό της Δύναμης και να αυξηθούν και οι αμοιβές ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της.

Ο κ. Περδίκης είπε στη συνέχεια πως ενημερώθηκαν για τις νέες διαδικασίες που αφορούν στην εξέταση των καταγγελιών σε θέματα εξαφάνισης προσώπων και τόνισε ότι ως Κίνημα θα υποστηρίξει την προσπάθεια της Αστυνομίας να υπερασπιστεί τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και σε όλα αυτά τα θέματα που αποτελούν θετικές δράσεις για την κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε ότι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Οικολόγων για το θέμα του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, στο οποίο υπάρχει μια μικρή μείωση και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι συζήτησαν και το θέμα που αφορά στα ελλείποντα πρόσωπα, σχετικά με τις νέες διαδικασίες που ακολουθούνται για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών μετά και την υπόθεση με τον κατά συρροή δολοφόνο, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας. Τέλος, σημείωσε πως τέτοιες συνεργασίες με κόμματα και με οργανωμένα σύνολα επιβάλλονται, γιατί «είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο με τη βοήθεια του κοινού και των οργανωμένων συνόλων μπορούμε να πετύχουμε ως Αστυνομία και ως κοινωνία γενικότερα».

Send this to a friend