Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Η Κατερίνα και η Ιωάννα με σπάνιο σύνδρομο χρειάζονται τη βοήθεια μας
Η Κατερίνα και η Ιωάννα με σπάνιο σύνδρομο χρειάζονται τη βοήθεια μας

Η Κατερίνα και η Ιωάννα με σπάνιο σύνδρομο χρειάζονται τη βοήθεια μας

Δυο αδερφές από το Παλαιχώρι, η Κατερίνα και Ιωάννα Κολιανδρή διαγνώστηκαν με το σπάνιο σύνδρομο Ανεπάρκεια DOCK 8.

Το σύνδρομο Ανεπάρκεια DOCK 8, έχει ως συμπτώματα σοβαρό έκζεμα, επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, ωτίτιδα καθώς και αυτοάνοση θρομβοπενία.

Η Κατερίνα και η Ιωάννα μετά από πολλά χρόνια μετάβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρακολούθησης από εξειδικευμένους ιατρούς, μετέβησαν πρόσφατα στη χώρα για θεραπεία. Η θεραπεία για τις δυο αδερφές, πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο επισκέπτονται τα τελευταία 15 χρόνια για παρακολούθηση των παιδιών από εξειδικευμένους γιατρούς.

Συγκεκριμένα, η ομάδα γιατρών που αποτελείτε από δερματολόγο, ανοσολόγο, πνευμονολόγο και ρευματολόγο τους έχουν αναφέρει ότι μετά από μελέτες που έχουν γίνει, η θεραπεία για τα παιδιά είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Τα κορίτσια έχουν εγκριθεί ως επιδοτούμενες ασθενείς από το Υπουργείο Υγείας εντός του 2019 για μεταμόσχευση Μυελού σε Ιατρικό Κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2019 και τα δύο κορίτσια έχουν μεταβεί μαζί με την μητέρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου βρίσκονταν σε καθημερινά ραντεβού με τους γιατρούς στο νοσοκομείο για τις ανάγκες των επεμβάσεων.

Στις 12 Οκτωβρίου 2019 έχει μεταβεί και ο πατέρας κοντά τους λόγω του ότι την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η Κατερίνα εισήχθη στο νοσοκομείο για χημειοθεραπείες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επέμβαση.

Το δεύτερο κορίτσι, η Ιωάννα βρίσκεται σε παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή και αναμένεται ότι θα κάνει την επέμβασή της σε περίπου δύο μήνες, αναλόγως της εξέλιξης της υγείας της.

Η μητέρα από τις 9/9/2019 βρίσκεται σε άδεια άνευ απολαβών, ενώ ο πατέρας είναι άνεργος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα παιδιά θα παραμείνουν στο εξωτερικό για χρονικό διάστημα περίπου 7-8 μηνών ίσως και περισσότερο, κάτι το οποίο θα κρατήσει και τους γονείς κοντά τους χωρίς κανένα εισόδημα.

Λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που θα διαρκέσουν οι θεραπείες και των δύο παιδιών στο εξωτερικό, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Παλαιχωρίου για οικονομική στήριξη μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

‘Ορειβατώ και Αθλούμαι για καλό σκοπό’

Στο πλαίσιο αυτό οι Σύνδεσμοι Γονέων των Εκπαιδευτηρίων Περιφέρειας Παλαιχωρίου, διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο ‘Ορειβατώ και Αθλούμαι για καλό σκοπό’ το Σάββατο 26/10 ώρα 8.30.

Χώρος συγκέντρωσης το Δημοτικό Σχολείο Παλαιχωρίου στις 8:30 π.μ.
Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση είναι €5 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα κορίτσια.

Την ίδια στιγμή, ομάδα συχωριανών ετοίμασε βραχιολάκια για την Κατερίνα και την Ιωάννα τα οποία πωλούνται στα €5.

Send this to a friend