Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Black Friday: Πότε ορίστηκε για φέτος
Black Friday: Πότε ορίστηκε για φέτος

Black Friday: Πότε ορίστηκε για φέτος

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα έχουμε φέτος τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και σε αυτό το διάστημα υποχρεούνται τα καταστήματα να αναγράφουν την κανονική τιμή και την τιμή έκπτωσης. Δύο βδομάδες μετά το πέρας των εκπτώσεων, στις 29 Νοεμβρίου, θα έρθει και η Black Friday.

Σε περίπτωση που προσφέρεται μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% των ειδών προς πώληση, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία, το κατάστημα θα πρέπει να γράφει το εύρος του ποσοστού έκπτωσης, ήτοι «από… μέχρι …%».

Στο διάστημα 1-15/11 παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων ‪την Κυριακή 3 Νοεμβρίου‬, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις ‪11:00 έως τις ‪18:00. Αυτό το 15ήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων ίσως είναι και το τελευταίο, αφού έχει κατατεθεί πρόταση από τον Εμπορικός Σύλλογο Αθηνών για να καταργηθεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Τρεις μέρες μετά την Black Friday, θα έχουμε την Cyber Monday κατά την οποία οι μεγάλες εκπτώσεις αφορούν τις online αγορές και επικεντρώνονται συνήθως στα αντικείμενα τεχνολογίας.

Send this to a friend