Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Κομμένα όσα ήξερες – Το Netflix σχεδιάζει να σταματήσει την ανταλλαγή κωδικών
Κομμένα όσα ήξερες – Το Netflix σχεδιάζει να σταματήσει την ανταλλαγή κωδικών

Κομμένα όσα ήξερες – Το Netflix σχεδιάζει να σταματήσει την ανταλλαγή κωδικών

Όταν άρχισαν να ανακοινώνονται οι νέες streaming πλατφόρμες της Disney, της Apple και του HBO, ήταν αναμενόμενο πως θα υπάρξουν απώλειες για τις υπάρχουσες κραταιές, δηλαδή το Netflix και το Amazon. Κι αν το Amazon είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός που έχει έσοδα πέραν του τηλεοπτικού του περιεχομένου, το Netflix ζει αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως θα το πονέσουν οι απώλειες που θα έχει προς τις άλλες πλατφόρμες. Γι΄αυτό έπρεπε να κάνει ορισμένες αλλαγές στη λειτουργία του. Πρώτα ήρθε η αύξηση της τιμής. Τώρα έρχεται ένα μέτρο που σίγουρα θα πονέσει περισσότερο από το πρώτο.

Η δυνατότητα μοιράσματος του κωδικού και η χρήση ενός προφίλ από 2 ως 4 ήταν ένα χαρακτηριστικό που η ίδια η πλατφόρμα προέβαλε ως πλεονέκτημά της μέχρι σήμερα. Σε ένα πρόσφατο συνέδριο όμως, οι ιθύνοντες ανακοίνωσαν το πλάνο τους να διακόψουν σταδιακά αυτή τη δυνατότητα και να γίνουν πιο αυστηροί στον έλεγχο της ip που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό. Αυτό το δεύτερο σκέλος είναι και το πιο δύσκολο λόγω της ύπαρξης εφαρμογών που επιτρέπουν την μετατροπή της ip.

Πάντως, σε πρώτη φάση ο στόχος δεν είναι να οδηγήσει όσους μοιράζονται έναν λογαριασμό σε δημιουργία ατομικών. Στόχος είναι να υπάρξει ένα διαφορετικό login από τον κάθε ένα για να μπορέσει, πιθανότατα, στο μέλλον το Netflix να κάνει πράξη τη διάκριση σε ad-free και ad-full λογαριασμό.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε, σύμφωνα με την πλατφόρμα Magid, υπάρχουν περίπου 35 εκατομμύρια νέοι από 20 ετών και κάτω που μοιράζονται τους κωδικούς. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι βρισκόμαστε στο μονοπάτι για μια νέα εποχή στο streaming.

Send this to a friend