Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ WhatsApp: Ποιο μήνυμα πρέπει να σβήσετε για να μην σας χακάρουν
WhatsApp: Ποιο μήνυμα πρέπει να σβήσετε για να μην σας χακάρουν

WhatsApp: Ποιο μήνυμα πρέπει να σβήσετε για να μην σας χακάρουν

Την προσοχή των χρηστών της εφαρμογής WhatsApp εφιστούν οι ειδικοί σε τεχνολογικά θέματα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βρετανική «Sun», χάκερ έχουν βρει τρόπο να «εισβάλουν» στην εφαρμογή και κατ’ επέκταση στα κινητά τηλέφωνα κλέβοντας προσωπικά δεδομένα.

Πώς οι χάκερ κλέβουν προσωπικά δεδομένα

 

Συγκεκριμένα, χάκερς δημιούργησαν ένα αρχείο GIF φορτωμένο με κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί στους χρήστες του WhatsApp.

 

Απλά, ο κακόβουλος εισβολέας θα πρέπει να στείλει το αρχείο GIF σε έναν ανυποψίαστο χρήστη.

Μόλις το GIF βρεθεί στη συσκευή προορισμού, το θύμα αν απλά ανοίξει το γκάλερι στο WhatsApp για να στείλει μια εικόνα, τότε θα ενεργοποιηθεί η επίθεση.

Από εδώ, ο εγκληματίας του κυβερνοχώρου θα έχει πρόσβαση στα μηνύματά του, αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο και πολλά άλλα δεδομένα του χρήστη-θύματος από το WhatsApp.

 

Πώς μπορείτε να το αποφύγετε

 

Προκειμένου να αποφευχθεί κάτι τέτοιο η Facebook που αποτελεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία της συγκεκριμένης εφαρμογής εξέδωσε –σύμφωνα πάντα με την «Sun»– ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους χρήστες να προχωρήσουν σε ενημέρωση λογισμικού του WhatsApp ώστε η εφαρμογή τους να είναι θωρακισμένη από ανεπιθύμητους «εισβολείς».

Το πρόβλημα στο λογισμικό του WhatsApp εντοπίστηκε από έναν ανώνυμο ερευνητή του κυβερνοχώρου με το ψευδώνυμο «Awakened».

 

Πηγή: philenews / in.gr

Send this to a friend