Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Την Παρασκευή αρχίζουν οι εμβολιασμοί
Την Παρασκευή αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Την Παρασκευή αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στα κέντρα υγείας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Η δυστοκία που παρατηρήθηκε στην προμήθεια των εμβολίων, λόγω αδυναμίας της ανάδοχου εταιρείας να καλύψει έγκαιρα της ζητούμενες ποσότητες, ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε ποσότητα εμβολίων τα οποία διοχετεύονται στα κέντρα υγείας όλων των επαρχιών προς εξυπηρέτηση κυρίως των χρόνιων ασθενών. Χθες το υπουργείο παρέλαβε την πρώτη παρτίδα της παραγγελίας του η οποία αφορά ποσότητα 10.000 εμβολίων ενώ άλλα τόσα θα παραλάβει περί τα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα υπόλοιπα εμβόλια (58.000) θα παραδίδονται τμηματικά τις επόμενες εβδομάδες και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.Το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, ενδείκνυται σε όλα τα άτομα άνω των 65 ετών, παιδιά μεγαλύτερα από 6 μηνών και ενήλικες που παρουσιάζουν χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, καρδιαγγειακή νόσο, σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, νεφρική ή ηπατική νόσο, νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα, δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη). Το εμβόλιο της εποχικής γρίπης συστήνεται επίσης σε μεταμοσχευμένα άτομα, σε παιδιά και εφήβους που χρειάζονται μακροχρόνια θεραπεία με ασπιρίνη, σε άτομα με δείκτη μάζας σώματος (BMI) μεγαλύτερη από 40 kg/m2, στις έγκυες, στους εργαζόμενους σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και στους κτηνίατρους και άλλους επαγγελματίες στον χώρο της ζωϊκής παραγωγής.

Τα άτομα άνω των 65 ετών καθώς και οι χρόνιοι ασθενείς (ενήλικες) μπορούν από την ερχόμενη Παρασκευή να επισκεφτούν τα κέντρα εμβολιασμού ενηλίκων του ΟΚΥπΥ. Τέτοια κέντρα λειτουργούν στο παλαιό νοσοκομείο Λευκωσίας, στο κέντρο υγείας Λακατάμιας, στο κέντρο υγείας Ευρύχου, στο παλαιό νοσοκομείο Λεμεσού, στο νοσοκομείο Κυπερούντας, στο παλαιό νοσοκομείο Λάρνακας καθώς και στα νοσοκομεία της Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, Αμμοχώστου.

Τα παιδιά μέχρι 18 ετών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να επισκεφτούν ένα από τα κέντρα προστασίας μητρότητας και ευημερίας παιδιού του ΟΚΥπΥ (Μακάρειο νοσοκομείο, κέντρο υγείας Ευρύχου, παλαιό νοσοκομείο Λεμεσού, νοσοκομείο Κυπερούντας, παλαιό νοσοκομείο Λάρνακας, γενικό νοσοκομείο Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, Αμμοχώστου).

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Send this to a friend