Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 Άλλο ένα κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων με εισαγόμενες «νύμφες» επί πληρωμή κι εμπορία ενήλικων προσώπων πιστεύει ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 50χρονος, από τη Βουλγαρία, κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος του κυκλώματος.

Ο ύποπτος φέρεται τους τελευταίους μήνες να κρατούσε υπό καθεστώς ομηρίας δύο νεαρές ομοεθνείς του και τις εξανάγκασε στην τέλεση εικονικών γάμων με αλλοδαπούς, εισπράττοντας ο ίδιος τα κέρδη. Την μία κοπέλα, μάλιστα, φαίνεται πως την εξωθούσε και στην πορνεία. Η Αστυνομία διερευνά πόσους εικονικούς γάμους τέλεσαν οι δύο παραπονούμενες κοπέλες και σε ποιο δημαρχείο τελέστηκαν. 

Ο 50χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη εικονικών γάμων, εμπορίας ενήλικων προσώπων, απαγωγής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων.

 

Εφικτή είναι η υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος μετακίνησης των υγρών καυσίμων από τα παράλια της Λάρνακας μέχρι το τέλος του 2019. Αντίθετα, προκύπτουν καθυστερήσεις όσον αφορά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Μετά την τελευταία συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, στο Δήμο Λάρνακας επικρατεί αισιοδοξία ότι τουλάχιστον για τα πετρελαιοειδή θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης. Πλέον, οι αρχές της Λάρνακας αναμένουν ότι στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τον Δεκέμβριο να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι κατασκευαστικές εργασίες, να δοθούν οι άδειες λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων και να εφαρμοστούν οι συμφωνίες για όσες εταιρείες επέλεξαν εξυπηρέτηση από άλλους. Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας σημειώνει ότι τα πράγματα δεν προχωρούν τόσο καλά όσον αφορά το υγραέριο.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον τρόπο εξυπηρέτησης των πλοίων που θα μεταφέρουν τα προϊόντα εκκρεμούν θέματα και προκύπτουν σοβαρά προβλήματα, για τα οποία πρέπει να ληφθούν σοβαρές και γρήγορες αποφάσεις.

Ήδη ο Δήμος Λάρνακας με επιστολή του προς στους αρμόδιους υπουργούς ζήτησε τη δική τους παρέμβαση στα θέματα αρμοδιότητάς τους και παράλληλα την σύγκληση, το συντομότερο, της Διυπουργικής Επιτροπής, με στόχο τη λήψη τελικών αποφάσεων, ώστε οι εταιρείες να προχωρήσουν τάχιστα στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων.

 

Τέλος πραγματοποιείται σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας, η Παρουσίαση – Απολογισμός του έργου τριετίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend