Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ένα βήμα πριν το ΓεΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια
Ένα βήμα πριν το ΓεΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Ένα βήμα πριν το ΓεΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Άρχισε να μπαίνει το νερό στο αυλάκι για την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο  ΓεΣΥ, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.
Οι άτυπες επαφές του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), με τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, είναι αλλεπάλληλες.
Όλες οι πλευρές, άνοιξαν τα χαρτιά τους και μέσω των ανεπίσημων συναντήσεων, προσπαθούν να γεφυρώσουν ενδεχόμενες διαφορές και να προετοιμάσουν τη δεύτερη επίσημη συνάντηση. Μια συνάντηση που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου και στην οποία αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις.
Μέχρι το τέλος του μήνα πάντως θα ξεκαθαρίσει πλήρως το σκηνικό. «Έγινε μια καλή αρχή. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ετοιμάζει τις αμοιβές οι οποίες θα κοινοποιηθούν, όπως υπολογίζουμε περί τα τέλη Οκτωβρίου», ανέφερε στον REPORTER, ο Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.
«Καίγονται» τα νοσηλευτήρια
Αισιόδοξος ότι θα ανακοινωθεί σύντομα συμφωνία, εμφανίζεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ. «Έπεσαν ορισμένα τείχη. Πιστεύω θα βρούμε λύση το συντομότερο. Θεωρώ ότι μπορούμε να καταλήξουμε, εάν όχι σε συμφωνία, στις αρχές της. Ακολούθως θα γίνουν ασκήσεις επί χάρτου και θα καταλήξουμε», ανέφερε ο Σάββας Καδής.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ανέφερε ότι επιθυμία και των δύο πλευρών είναι να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό.«Εμείς ελπίζουμε σε μια συνολική λύση το συντομότερο. Τα νοσηλευτήρια καίγονται, επειδή πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να ενταχθούν έγκαιρα στο ΓεΣΥ», σημείωσε ο κ. Καδής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν για να «κλειδώσει» η συμφωνία. Εμπόδια, που έχουν σχέση με κάποια αιτήματα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για παροχή εγγυήσεων.

Send this to a friend