Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Ισραηλινοί γιατροί έσωσαν τη ζωή Κύπριας που είχε επιπλοκή μετά τον τοκετό(ΦΩΤΟ)
Ισραηλινοί γιατροί έσωσαν τη ζωή Κύπριας που είχε επιπλοκή μετά τον τοκετό(ΦΩΤΟ)

Ισραηλινοί γιατροί έσωσαν τη ζωή Κύπριας που είχε επιπλοκή μετά τον τοκετό(ΦΩΤΟ)

άρη στις άμεσες ενέργειες και την μόλις σε 7 ώρες άφιξη βοήθειας από το Ισραήλ, σώθηκε η ζωή 29χρονης από τις Βρυσούλες, η οποία είχε επιπλοκές μετά τον τοκετό.

Συγκεκριμένα, η 29χρονη  μεταφέρθηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαγνώστηκε με έμφραγμα μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση και διαπιστώθηκε ότι έχει τέσσερις αρτηρίες κλειστές.

Η κατάσταση της υγείες της έχριζε άμεσης μεταφοράς στο Ισραήλ καθώς το  Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν η νεαρή γυναίκα, δεν διαθέτει μηχάνημα ECMO, το οποίο θα έσωζε τη ζωή της, και οι γιατροί άρχισαν να χάνουν τις ελπίδες τους.

Έτσι έκαναν έκκληση στους συναδέλφους τους στο Ισραήλ και στο Leviev Heart Center, για να τους βοηθήσουν. Μέσα σε μόλις 7 ώρες, μια ομάδα τεσσάρων ειδικών μετέφερε το ECMO στη Λευκωσία και έσωσε τη ζωή της 29χρονης.

Η γυναίκα έχει μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο Sheba όπου βρίσκεται σε καταστολή και λαμβάνει τεχνική υποστήριξη. Τώρα αναζητείται μόσχευμα καθώς κρίνεται αναγκαία η μεταμόσχευση καρδιάς, ενώ η κοινότητα των Βρυσούλων προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει οικονομικά την 29χρονη και την οικογένεια της.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη γέννησε περί τα τέλη Σεπτέμβρη και το μωρό χαίρει άκρας υγείας.

Το ECMO είναι μια εξωσωματική τεχνική παροχής παρατεταμένης καρδιακής και αναπνευστικής υποστήριξης σε άτομα των οποίων η καρδιά και οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου ή αιμάτωσης για να κρατηθούν στη ζωή.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend