Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΛ, βρίσκονται στο Κράσνονταρ, για την υπογραφή της Α’ φάσης της συμφωνίας αδελφοποίησης των Δήμων Κράσνονταρ και Λάρνακας.

Η συμφωνία θα υπογραφεί στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 226 χρόνια από την ίδρυση του Κράσνονταρ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη ρωσική πόλη, η αντιπροσωπεία της Λάρνακας θα συμμετέχει σε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, θα ξεναγηθεί σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιήσει επαφές με οικονομικούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς παράγοντες και φορείς της πόλης, όπου κατοικούν αρκετοί Έλληνες.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο προγραμματίζεται αντίστοιχη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Κράσνονταρ στη Λάρνακα για την υπογραφή της Β’ φάσης της συμφωνίας αδελφοποίησης.

 

Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας, συμμετέχουν για 5η συνεχή χρονιά στην ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εθνικός συντονιστικός φορέας της είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

 Με σλόγκαν «Be Active», οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού έχουν ως κύριους αποδέκτες όλους τους δημότες, οι οποίοι μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορες μορφές άθλησης. Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας στα πλαίσια της εν λόγω βδομάδας θα διοργανώσουν 17 συνολικά δράσεις και θα συνεργαστούν με διάφορους φορείς της πόλης και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλητισμού. Εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις πέραν των 4000 δημοτών. 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κυπριακή Παροικία του Μπέρμιγχαμ η παρουσίαση του βιβλίου «Αραδίππου η αυλή της Δεσποτείας». Την έκδοση παρουσίασαν τα μέλη της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αραδίππου ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης η αποστολή του Δήμου Αραδίππου παρέστη και στην χοροεσπερίδα που οργάνωσε η Ελληνική Κυπριακή Εστία.

 

Και τέλος με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός των Εθνικοφρόνων Σωματείων του Διγενή Ορόκλινης στη Λάρνακα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Επίσης Βουλευτές, Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Το Χορευτικό Συγκρότημα του «Διγενή Ορόκλινης», παρουσίασε ένα πλούσιο  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνικούς χορούς.

Send this to a friend