Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Παιδίατροι ανακοινώνουν ένταξή τους στο ΓεΣΥ
Παιδίατροι ανακοινώνουν ένταξή τους στο ΓεΣΥ

Παιδίατροι ανακοινώνουν ένταξή τους στο ΓεΣΥ

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έφεραν παιδιάτρους να ετοιμάζονται για ένταξή τους στο Γενικό Σύστημα Υγείας επιβεβαιώνονται πλέον και επίσημα.

Την αρχή έκανε χθες ομάδα οκτώ ιδιωτών παιδιάτρων της Λευκωσίας, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι εντάσσονται στο Σύστημα για να προσφέρουν μέσω του ΓεΣΥ τις υπηρεσίες τους στους μικρούς ασθενείς τους.

Την ένταξη των οκτώ παιδιάτρων στο ΓεΣΥ ανακοίνωσε με δηλώσεις του στον «Άλφα» ο παιδίατρος Κυριάκος Χατζηλαμπρής, λέγοντας ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του εντάσσονται στο Σύστημα και θα προσπαθήσουν «να βελτιώσουν και να εξελίξουν το ΓεΣΥ», εκφράζοντας την ελπίδα ότι «αυτό το Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μικρών ασθενών μας και των γονιών τους και ότι το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών θα παραμείνει ψηλό».

Ο κ. Χατζηλαμπρής επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες που φέρουν παιδιάτρους από τη Λεμεσό να εντάσσονται τις επόμενες ημέρες στο Σύστημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε οκτώ παιδίατροι από τη Λευκωσία και σύντομα θα ενταχθούν και συνάδελφοι από τη Λεμεσό».

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι παιδίατροι από γνωστό κέντρο παιδιατρικής στη Λεμεσό έχουν αρχίσει να ενημερώνουν τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν για την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Με την ένταξη των οκτώ παιδιάτρων της Λευκωσίας, ο αριθμός των παιδιάτρων στους καταλόγους του Συστήματος θα ξεπεράσει τους 140, αφού χθες το μεσημέρι ήταν εγγεγραμμένοι 132 παιδίατροι. Από αυτούς οι 38 είναι παιδίατροι του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και οι υπόλοιποι 94 ιδιώτες, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδα, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, οι ιδιώτες παιδίατροι του ΓεΣΥ θα ξεπεράσουν τους 100.

Στο μεταξύ, χθες ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας το κοινό ότι από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι του Συστήματος θα μπορούν να αλλάξουν, εάν το επιθυμούν, προσωπικό γιατρό ενηλίκων ή παιδίατρο «εφόσον έχουν ή θα έχουν περάσει τρεις μήνες από την ημερομηνία εγγραφής τους στον κατάλογο του υφιστάμενου γιατρού».

Η αλλαγή γιατρού μπορεί να γίνει «μέσω του συστήματος πληροφορικής, από την πύλη δικαιούχων χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό χρήστη, νοουμένου ότι ο δικαιούχος έχει συνδέσει το αρχείο δικαιούχου του ή κατόπιν επίσκεψης στον προσωπικό ιατρό που θα επιλέξει». Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected].

Πηγή Φιλελεύθερος

Send this to a friend