Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αδελφοποίηση Λάρνακας – Κράσνονταρ
Αδελφοποίηση Λάρνακας – Κράσνονταρ

Αδελφοποίηση Λάρνακας – Κράσνονταρ

Aντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Χαράλαμπο Γαβριήλ (επικεφαλής δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ), Ευάνθη Καζαντζή (επικεφαλής δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ) και Παντελή Χειμωνίδη (επικεφαλής δημοτικής ομάδας ΔΗΚΟ), τον εκπρόσωπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας Θεόδωρο Ευθυμίου, τον αναπληρωτή δημοτικό γραμματέα Αντρέα Λουκά και τον πολιτιστικό λειτουργό του δήμου Άκη Ιωάννου επισκέπτονται το Κράσνονταρ μεταξύ 20-23 Σεπτεμβρίου για την υπογραφή της Α’ φάσης της συμφωνίας αδελφοποίησης των Δήμων Κράσνονταρ και Λάρνακας.

Τη συμφωνία, θα υπογράψουν ο δήμαρχος Κράσνονταρ Γιεβγκένι Περβισόφ κι εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας (ο Ανδρέας Βύρας λόγω κωλύματος δεν μπόρεσε να μεταβεί στη Ρωσία) ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Χαράλαμπος Γαβριήλ. Η συμφωνία θα υπογραφεί στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 226 χρόνια από την ίδρυση του Κράσνονταρ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη ρωσική πόλη, η αντιπροσωπεία της Λάρνακας θα συμμετέχει σε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, θα ξεναγηθεί σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιήσει επαφές με οικονομικούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς παράγοντες και φορείς της πόλης, όπου κατοικούν αρκετοί Έλληνες.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο προγραμματίζεται αντίστοιχη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Κράσνονταρ στη Λάρνακα για την υπογραφή της Β’ φάσης της συμφωνίας αδελφοποίησης.

Το Κράσνονταρ θεωρείται επιχειρηματικό κέντρο στη νότια Ρωσία, διαθέτει μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο είναι o συνδετικός κρίκος μεταξύ Κράσνονταρ και του υπόλοιπου κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, αφού εδώ και περίπου 20 χρόνια υπάρχει ολόχρονα απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Λάρνακα.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend