Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Απήγαγε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Λάρνακα: Απήγαγε και βίασε την πρώην σύζυγο του

Λάρνακα: Απήγαγε και βίασε την πρώην σύζυγο του

Την ορθότητα της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απαγωγή και βιασμό της πρώην συζύγου του, επικύρωσε με πρόσφατη απόφασή του το τριμελές Εφετείο. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση προβάλλοντας μια σειρά από λόγους οι οποίοι, κατά την άποψή του, καθιστούσα την καταδίκη του εσφαλμένη.
Σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου του 2015, ο κατηγορούμενος ζητούσε επίμονα, μέσω τηλεφώνου, από την πρώην σύζυγό του, η οποία βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο, να συναντηθούν για να μιλήσουν για κάτι σοβαρό. Τελικά συμφώνησαν να βρεθούν σε βενζινάδικο, όπου τη μετέφερε ένας φίλος της ο οποίος τη συνόδευε εκείνο το βράδυ. Στο πρατήριο καυσίμων, ο κατηγορούμενος με τη βία και κτυπώντας την, την ανάγκασε να εισέλθει στο αυτοκίνητό του. Σε δύο περιπτώσεις η παραπονούμενη προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Τη δεύτερη φορά, την καταδίωξε και αφού τη μετέφερε πίσω στο αυτοκίνητο, την έσυρε στο πίσω κάθισμα και ήρθε σε συνουσία μαζί της χωρίς τη θέλησή της. Ακολούθως τη μετέφερε στο σπίτι της. Εκεί η παραπονούμενη συνάντησε την αδελφή της η οποία ήταν ξύπνια και της ανέφερε ευθέως ότι ο πρώην σύζυγός της την είχε βιάσει, εξιστορώντας της τα γεγονότα με κάθε λεπτομέρεια.
Το Εφετείο, μελετώντας τους λόγους έφεσης σε συνάρτηση με τα πρακτικά της δίκης αλλά και το περιεχόμενο της απόφασης του Κακουργιοδικείου, έκρινε πως δεν υπήρχε περιθώριο παρέμβασής του. Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατέληξε ότι «το Κακουργιοδικείο αιτιολόγησε ορθά πλήρως και επαρκώς την αποδοχή της μαρτυρίας η οποία προέρχετο από τους μάρτυρες κατηγορίας, όπως ορθά και με πλήρη αιτιολόγηση απόρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου. Η αξιολόγηση της μαρτυρίας ήταν πλήρης και ορθή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα επέμβασής μας. Η κατάληξη δε καταδίκης του εφεσείοντα είναι ορθή, στηριγμένη στα ευρήματα του Κακουργιοδικείου τα οποία με τη σειρά τους ήταν το αποτέλεσμα της ορθής αξιολόγησης της μαρτυρίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου». Υπό αυτά τα δεδομένα η έφεση απορρίφθηκε και η εξαετής ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε για το αδίκημα του βιασμού, παραμένει σε ισχύ.
Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend