Home Uncategorized Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου, του Αγίου Φωκά
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου, του Αγίου Φωκά

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου, του Αγίου Φωκά

Ο Δήμος Αθηένου, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζει πανηγυρικά τη γιορτή του Πολιούχου του Αγίου Φωκά, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019. Κατά το διήμερο αυτό θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τον Δήμο και άλλους οργανωμένους φορείς.

Τo Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Φωκά. Θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Στις 8:30 μ. μ. ο Δήμος Αθηένου, σε ειδική τελετή, θα επιδώσει τιμητικές πλακέτες και διπλώματα στους ποδοσφαιριστές και προπονητές της Πρωταθλήτριας Ομάδας Ποδοσφαίρου Παίδων Κ–16 του «ΟΘΕΛΛΟΥ ΑΘΗΑΙΝΟΥ» για την περίοδο 2018 -2019, καθώς και σε άλλους αριστεύσαντες. Η βράβευση θα γίνει σε εξέδρα, η οποία θα βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Γρίβα Διγενή.

Θα ακολουθήσει στις 9:00 μ.μ.  πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του  Δημοτικού Πολιτιστικού Αθηένου, του Πολιτιστικού Ομίλου «ΜΑΛΛΟΥΡΑ» και της Σχολής Χορού Revolution Dance, οι οποίοι θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με ελληνικούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά, προεξάρχοντος του Εξάρχου του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο, Πανιερώτατου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεου.

 

Την ίδια μέρα, στις 6:00 μ.μ., θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στις 7:00 μ.μ. περιφορά της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος από Εφέδρους Καταδρομείς, Προσκόπους και της Φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Ομίλου «Ομόνοια» Αραδίππου. Του Εσπερινού και της περιφοράς θα προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από το Ιερατείο του Δήμου μας. Η περιφορά θα πραγματοποιηθεί σε δρόμους της Αθηένου, όπου θα αναπεμφθεί σύντομη δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας. Στις 8:15 μ.μ. θα τελεστεί Παράκληση στον Άγιο Φωκά.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου,  ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου» διοργανώνει στις 10 μ.μ. στο Οίκημα του Σωματείου τόμπολα με πλούσια δώρα και μπουφέ. Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου θα προσφέρεται  στον ίδιο χώρο μπουφέ.

Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ» διοργανώνει βραδιές με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φαγητό και ποτό, μπροστά από το Γυμναστήριο «Euphoria».

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν αθηενίτικη κουζίνα στα εστιατόρια και στα οικήματα των σωματείων κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ και αλλού.

 

 

Send this to a friend