Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζουν έργα στην οδό Τερψιχόρης στη Λάρνακα
Αρχίζουν έργα στην οδό Τερψιχόρης στη Λάρνακα

Αρχίζουν έργα στην οδό Τερψιχόρης στη Λάρνακα

Ξεκινούν έργα στην πολύπαθη οδό Τερψιχόρη, στο Λάρνακα, προκειμένου να αμβλύνουν τα προβλήματα των πλημμυρών που παρατηρούνται κάθε φορά που βρέχει έντονα στην αναφορά οδού.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Λάρνακας, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η υλοποίηση άμεσων μέτρων αντιμετώπισης των καταστροφών στην οδό Τερψιχόρη (κοντά στην περιοχή Καθαρής ), ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η υλοποίηση ορισμένων μονίμων έργων στο ίδιο δρόμο καθώς και στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Ο κ.Χατζηχαραλάμπους έκρινε ότι τα προβλήματα της προηγούμενης Κυριακής δημιουργήθηκαν λόγω έντονων και ακραίων φαινομένων που επικράτησαν στη Λάρνακα.

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι κατά το παρελθόν έτος, παρά την μεγάλη πολυπλοκότητα που παρατηρήθηκε, εντούτοις δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα πλημμύρας στην πόλη. Και αυτό, όπως είπε, επειδή έγιναν ενέργειες και έργα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμβλυνση των φαινομένων.

«Κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, ουσιαστικά μόνο η οδός Τερψιχόρης αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, γιατί εκεί συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες υδάτων από τις γύρω περιοχές και ήταν αδύνατο για το δίκτυο να διαχειριστεί την κατάσταση», εξήγησε.

Τα αντλιοστάσια

————————-

Η οριστική επίλυση του χρονολογικού προβλήματος με τις πλημμύρες στο Λάρνακα θα δώσει την οριστική λύση με τη λειτουργία των δύο αντλιοστασίων, του S9 και του S8. Το μεγάλο αντλιοστάσιο S9 κατασκευάζεται στην περιοχή Προδρόμου και σύμφωνα με τον κ. Το Χατζηχαραλάμπους θα λειτουργήσει το 2020. Θα συγκεντρώσει τα πλωτά ύδατα από τις περιοχές των Μητροπόλλων, Προδρόμου και Καθαρής, θα τα διοχετεύσει στο μεγάλο κανάλι της Σπ. Κυπριανού (πρώην Τιμάγια) και από εκεί τα νερά θα διοχετεύονται στη θάλασσα. Το αντλιοστάσιο S8 κατασκευάζεται στο λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, το οποίο είναι κάθετος της λεωφόρου Σπ. Κυπριανού προς τα Λιβάδια. Αναμένεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2020.Θα απορροφά τα όμβρια νερά της γύρω περιοχής και θα τα διοχετεύει προς το κανάλι της Σπ. Κυπριανού και μετά στη θάλασσα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend