Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Εργαστήρια για γονείς
Εργαστήρια για γονείς

Εργαστήρια για γονείς

Μήπως έκανα σωστά αυτό με το παιδί μου; Μήπως θα μπορούσα να το έκανα διαφορετικά; Άραγε καταλαβαίνει το παιδί μου ότι το αγαπώ; Του το δείχνω αρκετά; Μπορεί το παιδί μου να με εμπιστευτεί;

Τα πιο πάνω αποτελούν ένα δείγμα των καθημερινών ερωτημάτων, ανησυχιών και αποριών που βρισκόμαστε αντιμέτωποι ως γονείς. Αφουγκραζόμενοι τις συνεχείς ανησυχίες   και ανάγκες των γονέων για το μεγάλωμα των παιδιών τους δημιουργούμε εξειδικευμένα εργαστήρια με σκοπό την ενημέρωση των γονέων και την ανάπτυξη της επικοινωνίας στα παρακάτω θέματα:

  • Ανάπτυξη της λεκτικής και συναισθηματικής επικοινωνίας στην οικογένεια
  • Παιδικές φοβίες και η αντιμετώπιση τους
  • Χρήση διαδικτύου από παιδιά και εφήβους
  • Παρέμβαση στη βία και την επιθετικότητα στην οικογένεια
  • Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των εφήβων
  • Απώλεια στην οικογένεια


Τα εργαστήρια θα έχουν τόσο γνωστικό όσο και βιωματικό χαρακτήρα. Με τη συμμετοχή στα εργαστήρια οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν γνώσεις για το θέμα που θα επιλέξουν, να μοιραστούν με άλλους γονείς κοινά προβλήματα και νέες λύσεις καθώς και να συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις.

Οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε εργαστήριο επιθυμούν χωρίς την υποχρέωση να παρακολουθήσουν όλα τα εργαστήρια.

Το κάθε εργαστήριο θα έχει διάρκεια 3 ωρών. Σε περίπτωση που υπάρχει αίτημα εκ μέρους των γονέων μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερο εργαστήριο για την ίδια θεματική ενότητα.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα ή στον αριθμό τηλεφώνου 96409488.

 

Κατερίνα Μιχαήλ

Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Συμβουλευτική Ζευγαριών, Συμβουλευτική Γονέων, Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, EFTA / ECP

Συνεργάτης Κέντρου Οικογενειακής Θεραπείας Συστημικού Ινστιτούτο Κύπρου

 

Send this to a friend