Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε “Βενετία” μετατράπηκε η πόλη μας (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)
Σε “Βενετία” μετατράπηκε η πόλη μας (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Σε “Βενετία” μετατράπηκε η πόλη μας (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Σε ποτάμια μετέτρεψε γειτονιές και δρόμους στο συνοικισμό Κόκκινες στη Λάρνακα, η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, η οποία συνοδευόταν από έντονες βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Βίντεο που απέστειλε αναγνώστης στο alphanews,live δείχνει τις προσπάθειες οδηγού να απεγκλωβιστεί από τα νερά που συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα.

Tα δυνατά μποφόρ παρέσυραν στο πέρασμα τους οικιακό εξοπλισμό και αντικείμενα που αφέθηκαν σε αυλές και εξωτερικούς χώρους σπιτιών, καθώς η ξαφνική νεροποντή “έπιασε” τους περισσότερους πολίτες απροετοίμαστους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 30 κλήσεις για άντληση υδάτων από υποστατικά και επιχειρήσεις εκ των οποίων τέσσερις στη Λεμεσό και εικοσιέξι στη Λάρνακα.

Στην περιοχή στάληκαν για ενισχύσεις δύο συνεργεία από τη Λευκωσία και βοήθεια από την ΕΜΑΚ Κοφίνου, ενώ ανακλήθηκαν άδειες προσωπικού.

Ως σοβαρότερο περιστατικό περιγράφεται η εισροή υδάτων σε πρακτορείο στοιχημάτων στην περιοχή του γηπέδου “Αντώνης Παπαδόπουλος” στην περιοχή της Λάρνακας.

Εκτός από την πολη, πλημμύρες σημειώθηκαν και στην επαρχία Λάρνακας, όπως στην Ορόκλινη.

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην περιοχή όπου βρίσκεται η Τεχνική Σχολή στους Αγίους Αναργύρους, με συγκεντρώσεις νερού στο οδόστρωμα.

Παρόμοιο το σκηνικό και στην περιοχή του Δήμου Λειβαδιών, με πλημμυρισμένους δρόμους και ανοιχτούς χώρους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Δημοτικού Σχολείου Καθαρής, όπου η συγκέντρωση νερού στο οδόστρωμα είναι μεγάλη και προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων

Στη Λάρνακα οι ακόλουθοι δρόμοι είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα:
• Λεωφόρος Λεμεσού
• Σπύρου Κυπριανού
• Σταυροδρόμι Φανερωμένης
• Φώτα Σκλαβενίτη
• Δρόμος Χρυσοπολιτίσσης προς παλιό Διανέλειο
• Οδός Παπανικολή

Επίσης, ο δρόμος Νικόκλειας – Αγίου Νικολάου, στην Πάφο έχει καταστεί επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και αποκοπής κλαδιών δέντρων.

Στις πλημμυρισμένες περιοχές έσπευσε ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας, σε μια προσπάθεια συντονισμού των υπηρεσιών για αποκατάσταση των προβλημάτων.

Δείτε τα βίντεο εδώ

Πηγή : Alpha

Send this to a friend