Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά που επέβαιναν σε μικρό σκάφος διέτρεξαν κίνδυνο το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας. Ήταν γύρω στις 9 όταν το Kέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έλαβε πληροφορία για το σκάφος και ενεργοποίησε το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σκάφος των Ναυαγωσωστών του Αεροδρομίου Λάρνακας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Το σκάφος εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 6 άτομα, 4 ενήλικες και 2 παιδιά.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την περαιτέρω διαχείριση των διασωθέντων και τις ενέργειες αρμοδιότητας τους, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Οι Θεατρικές Ομάδες “Αρχάγγελος” Κιτίου και “Άρτον & Θέατρο, παρουσιάζουν σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθέατρου Δρομολαξιάς, τη θεατρική παράσταση” Εγιώ παπάς, εγώ τατάς, εγώ τζιά ο ππαράς μου. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για άλλη μία χρονιά, η κοινότητα Ξυλοφάγου της επαρχίας Λάρνακας, θα πραγματοποιήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Πατάτας με ένα διήμερο πλούσιο πρόγραμμα, άφθονο φαγητό και ποτό. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο και θα φιλοξενήσει τους αγαπημένους καλλιτέχνες Θάνο Πετρέλη, Τριαντάφυλλο και Κέλυ Κελεκίδου.

 

Επίσης αύριο Σάββατο έχουμε τη Γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς από το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι και τις 11:30 το βράδυ, όπου θα υπάρχει ένα ποικίλο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.


Ο Δήμος Λευκάρων οργανώνει την Γιορτή του Λευκαρίτικου Τταβά την Κυριακή, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Στο πλαίσιο της γιορτής, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επιτόπια παρασκευή τταβά, με την συνοδεία παραδοσιακών συγκροτημάτων που θα πλαισιώνουν τη γιορτή, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

 

Το Σάββατο και την Κυριακή στην εξέδρα της παραλίας των φοινικούδων έχουμε το 14ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού.

Διοργανωτές ο Δήμος Λάρνακας  και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας.

 

Και  κλείνουμε με το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ που θα γίνει στο χωριό Μελίνη της ορεινής Λάρνακας την Κυριακή από τις 11 το πρωί  μέχρι  και τις 7 το βράδυ.

 

Send this to a friend