Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου Βεργίνας Λάρνακας, πραγματοποιεί εκδήλωση διαμαρτυρίας, σήμερα από τις 9.30-11.00π.μ., «για τις σοβαρές ελλείψεις  στην υλικοτεχνική υποδομή και τις αυξανόμενες ανάγκες του σχολείου. Και ως αποτέλεσμα της έλλειψης προγραμματισμού και της απουσίας διάθεσης να ληφθούν έστω και την υστάτη κάποια αναγκαία μέτρα από τους αρμοδίους.
Το Γυμνάσιο Βεργίνας είναι στη λίστα των σχολείων με τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.
Παρόλο που το Γυμνάσιο Βεργίνας είναι και αθλητικό Γυμνάσιο οι χώροι άθλησής του είναι σε τραγική κατάσταση, ενώ πολύ συχνά γίνεται στόχος εμπρηστών, όπως συνέβη  την περασμένη εβδομάδα  με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές δύο αίθουσες του σχολείου, οι οποίες ακόμη να αποκατασταθούν. Ο Σύνδεσμος διευκρινίζει ότι ουδεμία πρόθεση έχει να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του Γυμνασίου αλλά έχει πρώτιστο καθήκον  να  υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα  το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών για ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση.

 

Σήμερα έχουμε την επίσημη έναρξη του Ιταλικού Φεστιβάλ στη παρουσία του Ιταλού Πρέσβη και των τοπικών Αρχών. Η Πρεσβεία της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία παραγωγής ταινιών IMAGO Film Group, παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, με ταινίες από τις καλύτερες στο είδος τους. Η φετινή έκδοση του Φεστιβάλ έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες ταινίες, τοποθεσίες και πλήρεις υπότιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά και με ελεύθερη είσοδο. Όλες οι ταινίες θα παρουσιαστούν από τον διευθυντή του Φεστιβάλ, Claudio Rossi Massimi, παραγωγό ταινιών.

 

Και τέλος πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρνακα από το Γραφείο Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας Λάρνακας, σε συνεργασία με την Κοινοτική Αστυνόμευση, καθώς και το Γραφείο Πρόληψης Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, διάλεξη στην Ινδική κοινότητα Λάρνακας με θέμα την οδική ασφάλεια. Στη διάλεξη, την οποία παρακολούθησαν γύρω στους 500 Ινδούς Υπηκόους, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διάφορα θέματα όπως την οδική συμπεριφορά, την ασφαλή διακίνηση πεζών, την διακίνηση οδηγών δίκυκλων και αυτοκινήτων. Η διάλεξη δόθηκε στην Αγγλική γλώσσα με μετάφραση στην Ινδική.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε στους παρευρισκόμενους, αριθμός φωσφορούχων γιλέκων και περιβραχιόνιων.

Ενημερώθηκαν επίσης για το θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς και έγινε εγγραφή νέων παρατηρητών.

 

 

 

Send this to a friend