Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς, στο παρών στάδιο, αφέθηκε χθες ελεύθερη η 50χρονη από τη Ρωσία, η οποία κρατείτο σχετικά με την υπόθεση θανάτου 34χρονης Λετονής, που συμμετείχε σε τελετή Σαμανισμού στις 27 περασμένου Αυγούστου, στη Λάρνακα. Αστυνομική πηγή μας δήλωσε πως η Αστυνομία θα αναμένει όλα τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν σε δείγματα τα οποία λήφθηκαν από τη σορό της άτυχης γυναίκας, καθώς και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που έγιναν στα τεκμήρια τα οποία παραλήφθησαν από το διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα η τελετή Σαμανισμού. Ακολούθως ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό. Τις τελευταίες μέρες η 50χρονη νοσηλευόταν, υπό αστυνομική φρούρηση, σε ιδιωτική κλινική, αφού τελούσε υπό εξαήμερη κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο έληξε χθες. Μέχρι σήμερα το ΤΑΕ Λάρνακας κατάφερε να εντοπίσει επτά πρόσωπα (οι πλείστοι Ρώσοι και Ουκρανοί) που έλαβαν μέρος στην υπό αναφορά τελετή και ήπιαν το ίδιο ρόφημα που ήπιε και η άτυχη Λετονή, οι οποίοι έδωσαν καταθέσεις. Ουδείς παραπονέθηκε ή έκανε αναφορά για πρόβλημα υγείας μετά την κατανάλωση του επίμαχου ροφήματος. Όσον αφορά τον 42χρονο καταζητούμενο Κολομβιανό που παρουσιάστηκε ως «Σαμάνος» στην τελετή εξακολουθεί να παραμένει άφαντος και θα ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του.

                                                                 

Από τα χαράματα είναι υποχρεωμένοι να ξυπνούν φοιτητές από τη Λάρνακα, προκειμένου να μεταβούν έγκαιρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου φοιτούν. Και αυτό, λόγω έλλειψης απευθείας δρομολογίων με δημόσια λεωφορεία από τη Λάρνακα προς το πανεπιστήμιο.

Το θέμα θίγει μ’ επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Λάρνακας Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ο οποίος σημειώνει ότι λόγω της κατακόρυφης αύξησης των ενοικίων στην πρωτεύουσα, ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών από τη Λάρνακα αναγκάζεται πλέον να πηγαινοέρχεται καθημερινά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου χρησιμοποιώντας τις δημόσιες συγκοινωνίες, διότι οι οικογένειες των πλείστων φοιτητών δεν διαθέτουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.

Ο βουλευτής Λάρνακας ζητά από το αρμόδιο υπουργείο όπως μελετήσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί απευθείας δρομολόγιο, από κεντρικό σημείο της πόλης προς το Πανεπιστήμιο  και αντίστροφα, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι φοιτητές που πηγαινοέρχονται καθημερινά και να μην ταλαιπωρούνται, χάνοντας πολύτιμο χρόνο μέσα στα λεωφορεία. Καταλήγοντας, ο κ. Ζαχαρίου σημειώνει στην επιστολή του την ανάγκη αναβάθμισης των δημόσιων συγκοινωνιών κι ευελπιστεί στην θετική ανταπόκριση του αρμόδιου υπουργείου στο υπό αναφορά αίτημα.

Και κλείνουμε με μια ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ότι αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης – ανύψωσης φρεατίων, στις οδούς Γρηγόρη Αυξεντίου και Γρίβα Διγενή στη Λάρνακα, δηλαδή από τα φώτα τροχαίας Αστυνομίας μέχρι τη συμβολή της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με την οδό Λεωνίδα Κιούπη. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων εκφράζει την απολογία του για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Send this to a friend