Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δεν αναμένεται να καταχωρηθεί στο παρών στάδιο στο δικαστήριο η υπόθεση για την 50χρονη Ρωσίδα (με κυπριακή υπηκοότητα), η οποία κρατείται με διάταγμα του δικαστηρίου σχετικά με τον θάνατο 34χρονης Λετονής κατά τη διάρκεια Σαμανικής τελετής που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα σε οικία στην περιοχή Βεργίνας, στη Λάρνακα. Η 50χρονη θεωρείται η διοργανώτρια της υπό αναφορά τελετής και το πρόσωπο που ενοικίασε την οικία για τον συγκεκριμένο λόγο. Το εξαήμερο διάταγμα κράτησης της ύποπτης, η οποία κυοφορεί δίδυμα και νοσηλεύεται υπό αστυνομική φρούρηση σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, εκπνέει αύριο Τετάρτη (4/9). Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, ο φάκελος της υπόθεσης δεν θα καταχωρηθεί άμεσα στο δικαστήριο και η 50χρονη αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη, καθότι υπολείπονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων που έγιναν σε δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό της άτυχης γυναίκας. Αναμένονται, επίσης, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την σκηνή της τραγωδίας. Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και παραληφθούν όλα τα αποτελέσματα, ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες. Στο μεταξύ, η Αστυνομία Λάρνακας δεν κατάφερε ακόμα να συλλάβει τον 42χρονο, από την Κολομβία, που παρουσιάστηκε στην τελετή ως ο «Σαμάνος», ο οποίος φέρεται να έφερε από τη χώρα του τα φυτά και τα βότανα με τα οποία έγινε το επίμαχο ναρκωτικό ρόφημα. Ωστόσο, επειδή το συγκεκριμένο ρόφημα ήπιαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στην τελετή (οι πλείστοι ήταν αλλοδαποί) χωρίς να πάθουν οτιδήποτε, εξετάζεται το ενδεχόμενο η θανούσα να έλαβε προηγουμένως κάποια άλλη ουσία, η οποία σε συνδυασμό με το ρόφημα που πήρε στην τελετή, να προκάλεσαν το μοιραίο.

 

Την ανάγκη να λειτουργήσει Μονάδα Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που θα εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Αλέκο Σταμάτη. Όπως έγινε γνωστό, η εισήγηση του κ. Αποστόλου αντικρίζεται θετικά και θα εξεταστεί στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των σχεδιασμών της νέας πτέρυγας, η οποία υπολογίζεται να παραδοθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, στα πλαίσια των προσπαθειών για δημιουργία Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών ετοιμάστηκε και σχετική επιστολή, την οποία υπέγραψαν ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, η Europa Donna και το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου. Η επιστολή έχει ήδη σταλεί στον Υπουργό Υγείας και στον Πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ.

 

 Και τέλος το Τμήμα καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρς το Κανάλι στην περιοχή Ξύμπουλη. Συγκεκριμένα έγινε καθαρισμός του καναλιού από την άγρια βλάστηση και από σκουπίδια πού είχαν συσσωρευτεί σε αυτό και παράλληλα έγινε εξομάλυνση και διαμόρφωση του εδάφους με κατάλληλη κλίση για εκροή των ομβρίων υδάτων.

Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η αποφυγή του κινδύνου πλημμυρών που προκαλούνται στην περιοχή κατά τις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων και η σωστή εκροή των ομβρίων υδάτων από το ανοικτό κανάλι στην περιοχή.

                                                                         

 

Send this to a friend