Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ “Ταλαιπωρεί” 1500 πτήσεις η απεργία στην British Airways
“Ταλαιπωρεί” 1500 πτήσεις η απεργία στην British Airways

“Ταλαιπωρεί” 1500 πτήσεις η απεργία στην British Airways

1500 πτήσεις αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία των πιλότων της British Airways, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου. Εκατοντάδες τακτικές πτήσεις μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου έχουν ακυρωθεί λόγω της απεργίας.

Αλαλούμ έχει προκληθεί μεταξύ επιβατών και εταιρείας αφού αρκετοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν στους προορισμούς τους τις ημερομηνίες της απεργίας.

Κάνουμε απολύτως ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τη διεξαγωγή αυτής της αθέμιτης ενέργειας και την καταστροφή των ταξιδιωτικών σχεδίων των πελατών μας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Κατέρχονται σε τριήμερη απεργία οι πιλότοι της British Airways

Καθηλώνουν στο έδαφος τα αεροπλάνα της British Airways οι εργαζόμενοι
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πολύ περίπλοκη λειτουργία και σε περιόδους ευρείας διαταραχής μπορεί να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε πτήσεις άλλων ημερών, όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BA, Alex Cruz, είπε σε δηλώσεις του ότι είχε προσφερθεί στους πιλότους μια “απίστευτη,  συμφωνία”, στην οποία η πληρωμή ενός κυβερνήτη ανέρχετο σε πάνω από 200.000 λίρες ετησίως.

Η ένωση των πιλότων, Bapla, σε απάντηση είπαν πως «Τα τελευταία χρόνια οι πιλότοι της BA έκαναν θυσία μετά από θυσία για να βοηθήσουν την εταιρεία, όπως η μείωση των μισθών, η αύξηση της παραγωγικότητας, το κλείσιμο του τελικού συνταξιοδοτικού συστήματος και τη μείωση της μισθολογικής αμοιβής.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι πιλότοι της θα τεθούν σε απεργία, το κάνουν ως έσχατη λύση και με τεράστια απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί τώρα η επιχείρηση, συμπλήρωσε σε ανακοίνωση η ένωση των πιλότων.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend