Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε χθες στη Λάρνακα καταδίκασε 26χρονο από το Μαζωτό σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση απόπειρας φόνου, ομοχώριου του που διαπράχθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, 2016, στον Μαζωτό.

Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία σε κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, μεταφορά μαχαιριού και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Ως μετριαστικούς παράγοντες κατά την επιμέτρηση της ποινής, το κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, το νεαρό της ηλικίας του και την μεταμέλειά του. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να τονίσει πως η πράξη του ήταν αποτρόπαια και αντικοινωνική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

 

Την πλήρη αναβάθμιση του πάρκου γύρω από το Παττίχειο Αμφιθέατρο προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας.

Μάλιστα μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για τη μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου.

Ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει όπως στο πάρκο δημιουργηθεί ένα αναψυκτήριο, εγκατασταθούν όργανα γυμναστικής και δημιουργηθεί παιδότοπος. Επίσης να βελτιωθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια και να γίνει πιο όμορφη φύτευση. Η αναβάθμιση του πάρκου εντάσσεται στα νέα έργα, για τα οποία προωθούνται οι διαδικασίες ωρίμανσής τους εν’ όψει της νέας προγραμματικής περιόδου για χρηματοδότηση με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 Ο Δήμος Λάρνακας, συνεχίζει τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και συγκεκριμένα του πλακόστρωτου του Παραλιακού Μετώπου, στη Λαϊκή Γειτονιά και στην Πλατεία Παλλάς.

Το πλύσιμο θα συνεχιστεί σταδιακά και στην Πλατεία Ευρώπης αλλά και στον πεζόδρομο από τη Μαρίνα Λάρνακας μέχρι την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

 

 

Send this to a friend