Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δημοτικός υπάλληλος το “έπαιζε” άρρωστος και…εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία
Δημοτικός υπάλληλος το “έπαιζε” άρρωστος και…εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία

Δημοτικός υπάλληλος το “έπαιζε” άρρωστος και…εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία

Απίστευτο κι όμως…. κυπριακό!

Δημοτικός υπάλληλος ο οποίος απουσίαζε από το Δημαρχείο με άδεια ασθενείας, πιάστηκε στα πράσα από συναδέλφους του να εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο “Φιλελεύθερος”, υπάλληλοι Δημαρχείου, οι οποίοι επισκέφθηκαν ιδιωτική εταιρεία, για να διευθετήσουν υποθέσεις που αφορούσαν στο Δημαρχείο, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν συνάδελφό τους, να δουλεύει στη συγκεκριμένη εταιρεία. Και η αντίδρασή του;  Αντί να τρέξει να κρυφτεί, προσφέρθηκε να τους εξυπηρετήσει.

Όταν επέστρεψαν στο Δημαρχείο και ρώτησαν σχετικά, πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος τους , κατέθεσε πιστοποιητικό από γιατρό και απουσίαζε από τα καθήκοντα του.

Η υπόθεση έφτασε στ’ αυτιά του Δημάρχου, ο οποίος διέταξε  έρευνα. Με την ολοκλήρωση της έρευνας το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για να επιβληθεί  η ανάλογη ποινή, που δεν αποκλείεται να είναι η  απόλυση του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Για να στοιχειοθετηθεί ωστόσο μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να καταθέσουν γραπτώς οι συνάδελφοι του κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

“Ασθενούν” σε όλους τους Δήμους

Μιλώντας στον Alpha, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας τόνισε πως το θέμα με τις συχνές άδειες λόγω ασθένειας είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι όπως και  ο δημόσιος τομέας.

Ανδρέας Βύρας, Πρόεδρος Ένωσης Δήμων
Είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι. Εμείς και οι συντεχνίες πρέπει να βρούμε τον τρόπο ΄που από τη μία θα διασφαλίζεται το δικαίωμα του εργαζομένου να λείπει όταν ασθενεί αλλά να βρούμε δικλίδες ασφαλείας να μην γίνονται περιστατικά σαν το σημερινό που δεν είναι ούτε σπάνιο ούτε μεμονωμένο.

Σύμφωνα με τον Άνδρέα Βύρα το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί με τις συντεχνίες την περίοδο της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων.

Send this to a friend