Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ακτιβιστές ζητούν την ποινική δίωξη των Ισραηλινών, λόγω προβολής του επίμαχου βίντεο
Ακτιβιστές ζητούν την ποινική δίωξη των Ισραηλινών, λόγω προβολής του επίμαχου βίντεο

Ακτιβιστές ζητούν την ποινική δίωξη των Ισραηλινών, λόγω προβολής του επίμαχου βίντεο

Νέοι μπελάδες για τους 12 νεαρούς Ισραηλινούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στην Αγία Νάπα ως ύποπτοι για ομαδικό βιασμό 19χρονης Αγγλίδας. Παρόλο που τελικά δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι κι επέστρεψαν στη χώρα τους έπειτα από κατάθεση – ομολογία της 19χρονης για ψευδή καταγγελία, εντούτοις φαίνεται πως οι νεαροί δεν έχουν ακόμα ξεμπερδέψει εντελώς από αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ισραηλινό τύπο, η τοπική αστυνομία δέχεται πιέσεις από ομάδα ακτιβιστών, προκειμένου να ερευνήσει την πιθανότητα άσκησης δίωξης εναντίων των νεαρών, επειδή οι τελευταίοι πρόβαλαν στο διαδίκτυο βίντεο με πορνογραφικό υλικό και πιο συγκεκριμένα το βίντεο την ώρα της σεξουαλικής τους συνεύρεσης με την Αγγλίδα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, εάν κι εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των Ισραηλινών, θα βασίζεται στους περί πορνείας και εκδίκησης νόμους της χώρας τους. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα φιλοξενούν δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας της γειτονικής χώρας, ο οποίος αναφέρει ότι η υπό αναφορά εξέλιξη προκύπτει από την προτροπή ομάδας ακτιβιστών προς τις Αρχές Ασφαλείας ν’ ασκήσουν ποινική δίωξη.

Πλέον το θέμα εξετάζεται διεξοδικά από τη νομική υπηρεσία του Ισραήλ, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η αστυνομία έχει όντως την εξουσία να διερευνήσει ένα τέτοιο περιστατικό που συνέβη στο εξωτερικό.

Η καταγγελία των ακτιβιστών για λογαριασμό της 19χρονης Βρετανίδας έγινε σε αστυνομικό σταθμό του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με αυτήν, οι Ισραηλινοί έφηβοι παραβίασαν τους νόμους της χώρους τους σ’ ότι αφορά την προβολή εκδικητικού, όπως το χαρακτηρίζουν, πορνογραφικού υλικού. Το σχετικό πορνογραφικό υλικό παραδόθηκε από τους ακτιβιστές στον αστυνομικό σταθμό ταυτόχρονα με την υποβολή της καταγγελίας. «Στο Ισραήλ, η διανομή ενός βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο χωρίς άδεια αποτελεί ποινικό αδίκημα κι επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης. Είναι θέμα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστήριξαν οι ακτιβιστές υποβάλλοντας την καταγγελία τους. Πάντως, στο Ισραήλ εκτιμούν πως ακόμα και να διεξαχθεί έρευνα, θα είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος από τους υπόπτους που αρχικά είχαν συλληφθεί γι’ αυτή την υπόθεση διέρρευσε το επίμαχο βίντεο.

Αξιωματικός της ισραηλινής αστυνομίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με την συνδρομή της κυπριακής αστυνομίας. Θυμίζουμε, ότι η 19χρονη καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης για δημόσια βλάβη, δηλαδή για ψευδή καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της από τους Ισραηλινούς. Η υπόθεσή της είναι ορισμένη στις 27 Αυγούστου, προκειμένου να κατηγορηθεί στο δικαστήριο και ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend